Wisting

7.8 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Wisting - Seizoen 2 (code MyLum)" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 9 juni 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Wisting - Seizoen 2 (code MyLum)

Wisting groeit met dit seizoen uit tot een echte topper.

Dit tweede seizoen van Wisting bestaat uit twee delen. De eerste vier afleveringen gaan over een seriemoordenaar die ontsnapt uit de handen van de politie. Wisting speelt zelf een rol in het mogelijk maken van die ontsnapping. Aangezien twee collega's gewond raken voelt hij zich extra verantwoordelijk. Het is duidelijk dat de seriemoordenaar is geholpen door iemand anders. De vraag is door wie en waarom. Die ander blijkt nog gevaarlijker dan de seriemoordenaar zelf.

Het tweede deel begint met een heftig beeld. Een hoofd van een jong meisje staat midden op straat op een staak. De moord is luguber en lijkt een duidelijke waarschuwing. De vraag is voor wie. Wisting en zijn team worden ongevraagd geholpen door een oude bekende van de FBI. Dan is er natuurlijk meer aan de hand. De FBI lijkt te helpen in het onderzoek, maar het is duidelijk dat men een eigen agenda heeft.

Het tweede seizoen weet twee zeer spannende verhalen te brengen.Het tweede seizoen laat zien dat ook Noorwegen een spannend misdaaddrama kan maken. Wisting hoort wat betreft verhaallijnen, beeldvoering en spanning tot een van de betere Scandinavische series van dit moment.

De balans met het privéleven van de hoofdpersonages is mooi uitgewerkt. Als kijker word je meegenomen in het leven van Wisting en zijn dochter. Van Wisting komen we een aantal zaken te weten die we eerder nog niet wisten. Zijn dochter blijkt net zo nieuwsgierig als haar vader. Het zorgt voor spanningen tussen haar en haar vader, maar ook de relatie met haar vriend komt onder druk te staan door de heftige gebeurtenissen. Feit is wel dat, ondanks de heftige gebeurtenis bij de dochter, de serie wegblijft bij al te traumatische hoofdpersonen. Daardoor kun je jezelf als kijker makkelijker identificeren met Wisting en de anderen.

© Viaplay


Het tweede seizoen weet twee zeer spannende verhalen te brengen. Ondanks dat de verhalen in slechts vier afleveringen tot een einde komen voelt het nergens gejaagd of afgeraffeld. De makers zijn zeer efficiënt met de beschikbare tijd omgegaan. Waar de rode lijn in de privélevens door het hele seizoen doorlopen zijn de twee misdaadverhalen duidelijk verschillend. Beide worden in de vier afleveringen netjes afgerond.

Wisting hoort wat betreft verhaallijnen, beeldvoering en spanning tot een van de betere Scandinavische series van dit moment.Soms kent het verhaal, net als bij andere misdaaddrama's, iets teveel toevalligheden. Sommige situaties zijn voorspelbaar. Daarnaast doet soms iemand regelmatig iets wat je in het normale leven niet zou doen. Dit alles haalt deze keer het gemiddelde niveau echter niet naar beneden. Daarom scoort dit tweede seizoen wat mij betreft een prima cijfer.
Video on youtube
Volg Wisting
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
03x04
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Barb222
10 jun 2022 10:51 -
Deel 2 is toch seizoen 3? Het eerste deel van het 2e seizoen vond ik ook erg goed! Het 2e deel (of seizoen 3) vond ik persoonlijk weer van mindere kwaliteit maar nog steeds een ruime voldoende. Hopelijk komt er nog een 4e seizoen!!
Reageer
avatar_RonSchoonwater
10 jun 2022 19:20
Op MyLum heet het seizoen 2a en 2b. Bij NPO is het gewoon seizoen 2. Soms lees ik inderdaad ook seizoen 2 en 3. Dat allemaal om het ons makkelijker te maken ;)
Reageer
Wisting