Undercover

8.1 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Undercover - Seizoen 2" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 30 november 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Undercover - Seizoen 2

Het eerste seizoen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking Undercover was een onverwacht succes. De serie haalde zowel in Nederland als Vlaanderen uitmuntende kijkcijfers en werd opgepikt door Netflix waardoor een tweede seizoen een prioriteit werd. Maar hoe pak je dat aan als het ene hoofdpersonage in de gevangenis zit en de andere een undercoveragent is en toch getrouw wil blijven aan de opzet van deze serie. Juist je bedenkt een nieuw verhaal maar je houdt in het achterhoofd dat het personage dat achter de tralies zit toch nog een belangrijke rol krijgt in de serie, hoewel hij met het basisverhaal niets te maken heeft. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Je verkrijgt opnieuw een onderhoudend en spannend undercoververhaal en je baant je een weg om dat hoofdpersonage van jaargang één opnieuw te introduceren in een eventuele latere jaargang.

Een ander belangrijk aspect is hoe je voor dit verhaal opnieuw sterke acteurs over de schreef kan halen. Een ander verhaal betekent ook nieuwe personages en na de sterke eerste jaargang kon de productie moeilijk met Janneke en Mieke afkomen om de cast in te vullen. Gelukkig heeft Vlaanderen sinds enkele jaren een duo acteurs gevonden die sinds ze wereldberoemd werden (in Vlaanderen althans) dankzij hun sappige vertolking van twee West Vlaamse broers in eigen Kweek. Elke zichzelf respecterende serie van de laatste jaren tracht toch één van de twee te strikken en telkens blijkt dat een schot in de reeks te zijn.

In Undercover II mogen Wim Willaert en Sebastien Dewaele opnieuw in de huid kruipen van twee West-Vlaamse broers. De ene baat een manege uit, de andere doet vooral louche zaakjes en heeft een paar jaar in de gevangenis doorgebracht. Het tweetal houdt zich vooral bezig met drugs en dat wordt de nieuwe opdracht van Undercover agent Bob (Tom Waes). Hij moet het tweetal en de bende waarmee ze samenwerken achter de tralies te krijgen nadat blijkt dat zij de hand hebben in de moord op zijn voormalige collega uit het eerste seizoen.

Ondertussen wordt Bob ook onder druk gezet door Ferry Bouman (Frank Lammers) die vanuit de gevangenis plannen maakt om Bob het leven zuur te maken. Dit gegeven is duidelijk een zijsprong om de figuur van Bouman in de serie te kunnen houden. Hoe dit verder gaat zullen we pas later in een derde of eventueel vierde seizoen te weten komen.

Persoonlijk vind ik dit tweede seizoen van Undercover heel wat straffer dan het debuutseizoen. Seizoen één speelde zich vooral af op dezelfde plaats terwijl in dit tweede seizoen, dankzij het doorlopende verhaal van Bouman, meer afwisseling zit in de omgevingen waarin de acteurs kunnen acteren. Ook de inbreng van Chris Lomme (Schipper naast Mathilde) en Ruth Becquart (Over Water) tilt deze twee jaargang naar een hoger niveau. Tom Waes weet zich tussen al dat acteertalent netjes staande te houden wat op zich al een hele prestatie is. Voor seizoen drie zal men alvast flink moeten uitpakken om deze tweede jaargang te overtreffen.
Volg Undercover
Vorige aflevering
Showdown
Showdown
03x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
01 dec 2020 09:56 -
Ik vond het tweede seizoen juist minder dan het eerste. Het is nog steeds goed, maar te weinig Ferry al heb ik begrepen dat we geluk mogen hebben dat ze (Ferry&Daan) überhaupt in seizoen 2 zitten. Vond vooral JP maar weinig emotie tonen.

Hoop wel dat het Nederlandse gedeelte in seizoen drie weer wat groter wordt, anders moet Netflix maar stoppen dit een Nederlands/Vlaamse productie te noemen.
Reageer
avatar_E71
04 dec 2020 22:59
Bijgewerkt op: 05 dec 2020 00:22
Ik lees/hoor dat wel vaker, dat mensen moeite hebben met het feit dat Ferry niet of nauwelijks aan bod komt na seizoen 1. Maar de serie draait uiteindelijk om de undercover agenten en niet om Ferry. Ferry was gewoon een verhaal/undercover actie. Net als het dat is in seizoen 2 met JP en Laurent. Het is de bedoeling dat er ieder seizoen een ander verhaal zal zijn met andere personages.
Reageer
avatar_Pier87
29 nov 2021 11:37 -
Seizoen 2 was niet mijn ding, wat een langdradig en trage bedoeling op die manege in België. Wat mij betreft hadden ze dit seizoen achterwege gelaten, de 1e aflevering van seizoen 3 is al beter dan heel seizoen 2.
Reageer
avatar_Boboli
31 dec 2021 12:37 -
Alle lof voor de recensie van Peter Rothier. Ik kan me daar volledig bij aansluiten. Aangezien ik een DVD-kijker ben zal het nog even wachten zijn op het verdict over het derde seizoen, maar ik ben wel benieuwd MI
Reageer
Undercover