Tron: Uprising

6.9 / 10
23 min
Actie, Sciencefiction, Avontuur, Animatie, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_anonymous
-
23 sep 2012 01:55 -
Een groot fan van de recente film ben ik nooit geweest, hoewel ik de moodset (mede dankzij goed werk van Daft Punk en Trapanese) wel kon waarderen. Ik bestempelde het altijd als: "Vermakelijk, maar er kon veel meer mee."
Deze animatieserie zet deze trend eigenlijk door. Tot dusver vind ik het een degelijke en redelijk interessante serie. Genoeg origineel verhaal en afwisseling om geboeid te blijven, volwassen genoeg om niet weggejaagd te worden wanneer je ouder bent dan 13, en de cliché situaties die er zijn worden relatief goed vermomt.

Nadelen zitten echter wel in de snelheid van de serie. Voornamelijk de eerste paar afleveringen volgen scenes en uitspraken zich net wat te snel op. Hierdoor ontbreken rustmomenten in de film, en dit is jammer voor de muziek, die ook hier weer goed verzorgd is.
Af en toe wil de hoofdpersoon zelfs nog wel eens een grappig bedoelde 'spiderman-like' opmerking maken in een actie scene. Dit past naar mijn mening niet bij het karakter of de serie.
Deze (en wat kleine andere) dingen drukken je vooral op het feit dat de serie door Disney is gemaakt, en dus niet te moeilijk of saai wordt voor jonger publiek. Echt storend wordt het gelukkig niet.

Er lijkt echter wel geprobeerd om kosten behoorlijk in te dammen. Animaties zijn lang niet altijd goed vloeiend, CGI is te overduidelijk of achtergronden en gezichten worden versimpeld. Dit laatste zie je vooral in actie scenes, waarbij de achtergrond snel veranderd in 1 vage kleur. En bij de support characters (de 2 vrienden van Beck bijv.) doordat hun gezicht en vooral het haar vreselijk statisch en onrealistisch is.
Hier lijdt de serie dan ook het meeste onder, en de wat excentrieke lichaamsbouw (lange benen) waar niet iedereen aan gewend of van gediend is, draagt daar niet positief aan bij.

Dat Quorra haar (geanimeerde) gezicht laat zien in deze serie vond ik de aflevering en background story van een van de karakters een erg positieve invloed geven. Ik hoop dan ook dat ze nog een grotere rol gaat spelen later in deze serie. Want met 7 van de 18 geplande afleveringen uitgezonden, zitten we momenteel nog niet eens op de helft. Tijd genoeg dus om de rode draad en hoofdrollen nog wat verder te verdiepen en uit te werken.

Geschreven na Ep 7 (Lopend)
(Tijdelijk) cijfer: 7
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.