Toms Ierland

7.8 / 10
30 min
Documentaire, Reizen
Volg deze serie
7.8 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2019 - heden
NetwerkNPO 2
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
NPO Start Plus
Looptijd:30 min2019 - heden
Netwerk:NPO 2
Toms Ierland is een Nederlandse reis documentaire van de zender NPO 2. De serie ging in première op 23 november 2019.

Ierland is het groene eiland aan de rand van Europa waar het vaak regent, waar veel gezongen wordt en waar tot voor kort het sektarische geweld gemakkelijk oplaaide. Veel meer dan dat weet Tom Egbers ook niet over het land dat de opa van zijn opa rond 1850 vanwege de hongersnood moest ontvluchten. In de serie Toms Ierland - de opvolger van het vorig jaar uitgezonden en veelgeprezen Toms Engeland - wil Tom het land van zijn Ierse voorouders leren kennen. Al snel ontdekt hij dat Ierland volop in beweging is. Het ontworstelt zich aan de druk van de katholieke kerk en weet de eeuwenlange overheersing van de Engelsen eindelijk te weerstaan. Maar juist nu de toekomst er zo hoopvol uitziet, besluit Engeland tot de Brexit. Die zal ongetwijfeld heel grote gevolgen hebben voor de Ieren. Voor de handel, de migratie, maar ook voor de sluimerende conflicten tussen de Republiek Ierland en Noord-Ierland. Toms Ierland is een prachtig land, met een eigen, rijke en veelzijdige cultuur. Maar opnieuw dreigt Engeland de toekomst te vergallen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Toms Ierland.

Nieuws (2)

Keizersvrouwen, Dit zijn wij, Servant, Harley Quinn, His Dark Materials, See, The Morning Show: deze en nog veel meer series die in première gaan in november vind je hieronder.
31 okt 2019
1
Tom Clancy's Jack Ryan, 4 Blocks, Shameless (US), Rick and Morty, The Crown, Ray Donovan deze en nog meer series die in november van start zullen gaan
30 okt 2019
1

Vergelijkbare series