The Walking Dead: World Beyond

6.6 / 10
45 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Hessel Hoekstra geeft "The Walking Dead: World Beyond - Seizoen 1" een 5.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 7 december 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead: World Beyond - Seizoen 1

Is The Walking Dead: World Beyond teleurstellend? Ja. Is dat een verrassing? Nee. The Walking Dead en haar spinoffseries hebben de potentie om heel sterk te zijn. Het zesde seizoen van Fear The Walking Dead (dat nu ook loopt) heeft mij bijvoorbeeld positief verrast. Maar die verrassing zit hem vooral in het feit dat het vaker wel dan niet tegenvalt. En ook het eerste seizoen van deze spinoff is een grote tegenvaller.

En dat is jammer, omdat het uitgangspunt best interessant is. In plaats van het begin van de zombieuitbraak voor de derde keer te laten zien, begint The Walking Dead: World Beyond tien jaar sinds de doden de wereld hebben overgenomen. Een groepje tieners leeft veilig in een ommuurde nederzetting op een oude universiteit. Wanneer ze vermoeden dat er verdachte dingen in een zustergemeenschap gebeuren, trekken ze de wijde wereld in.

World Beyond begint met een interessante belofte, maar doet daar weinig mee

Met deze belofte begon World Beyond kalm, maar boeiend. Maar in plaats van een boeiend mysterie en een blik op hoe een tien jaar durende zombie-Apocalyps de mens heeft gevormd, zien we vooral een groepje tieners dat een beetje doelloos lijkt rond te zwerven. En laten we dat in tien jaar aan Walking Dead-series wel genoeg gezien hebben. Hiermee verspillen ze zo ontzettend veel potentie. Als je al zolang meedraait, snap ik dat het moeilijk is om met originele ideeën te komen. Maar hier hadden ze eindelijk een nieuw, fris concept bedacht, en dan maken ze er nauwelijks gebruik van.

Pas tegen het einde begint er wat interessants te gebeuren. Dan zien we pas welke spanningen er tussen de gemeenschappen zijn. Ook krijgen we eindelijk wat antwoorden op de vragen die in het begin gesteld worden. Deze gebeurtenissen weten het seizoen nog wel te redden. Maar daardoor valt de eerste helft des te meer tegen. Er wordt in de eerste aflevering een interessant mysterie gepresenteerd, maar dit wordt voor het grootste deel dit seizoen aan de kant geschoven en dat is ontzettend jammer.

De acteurs weten de serie helaas ook niet meer te redden

Series uit het Walking Dead-universum staan of vallen ook deels met de acteurs. Zelfs de slechtste afleveringen van The Walking Dead of Fear worden nog enigszins overeind gehouden door ijzersterke acteurs als Melissa McBride, Jeffrey Dean Morgan, Lennie James of Kim Dickens. Maar World Beyond heeft dat ook niet. De jonge acteurs die de tieners spelen zijn vrij vlak en weten niet te overtuigen. Een van de weinige personages die wel boeit is Elizabeth Kublek (Julia Ormond, Mad Men), de leider van de vijandige zustergemeenschap. Maar helaas is haar rol dit seizoen heel erg beperkt.

The Walking Dead: World Beyond is een grote tegenvaller, maar dat het tegen zou vallen, is geen verrassing. In plaats van een spannend mysterie krijgen we het grootste deel van het seizoen doelloos rondzwervende tieners te zien. Pas tegen het einde wordt de serie enigszins interessant en dit geeft goede hoop voor het tweede seizoen.
Volg The Walking Dead: World Beyond
Vorige aflevering
In This Life
In This Life
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_TnTNL
08 dec 2020 09:35 -
Was al niet van plan 'm te kijken, maar weet nu zeker dat ik 'm oversla.
Reageer
avatar_Olga2000
10 dec 2020 21:09 -
Gek genoeg, al zag ik alle tekortkomingen, bleef kijken en serie wist mij te binden. Maar hoger dan 6 zou ik ook niet geven.
Reageer

Nieuwste recensies

Line of Duty - seizoen 6

9.5

L'Amica Geniale (My Brilliant Friend) - Seizoen 1 en 2

9.5

Invincible - Seizoen 1

8.5

Sky Rojo - Seizoen 1

7.5

Red Light - Seizoen 1

7

Agatha Christie's Poirot - Seizoen 10 -12 (DVD)

7.5