The Walking Dead: World Beyond

6.6 / 10
45 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Hessel Hoekstra geeft "The Walking Dead: World Beyond - Eerste aflevering (Sneak Peek)" een 7.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 30 september 2020.
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

The Walking Dead: World Beyond - Eerste aflevering (Sneak Peek)

Zijn jullie al een beetje Walking Dead-moe? Geef maar toe, het gaat allemaal wel erg lang duren. Maar ondanks dat lijkt de franchise absoluut niet te stoppen. Naast The Walking Dead en Fear The Walking Dead doet nu ook een derde serie haar intree: The Walking Dead: World Beyond. Deze zal op 4 oktober in Amerika in première gaan op AMC en zal in Nederland wekelijks vanaf 2 oktober te zien zijn bij Amazon Prime. Ik kreeg alvast de kans om de eerste aflevering te zien.

The Walking Dead: World Beyond begint ongeveer tien jaar na de zombie-uitbraak. Er zijn nog steeds overal zombies aanwezig (of “empties”, zoals ze hier genoemd worden) en mensen leven nog steeds in ommuurde gemeenschappen, maar deze gemeenschappen zijn betrekkelijk veilig. Een van deze gemeenschappen zit op een verlaten universiteit in Nebraska en maakt deel uit van een groter netwerk. De zussen Iris (Aliyah Royale, The Red Line) en Hope (Alexa Mansour, The Resident) vinden echter aanwijzingen dat één van de zustergemeenschappen zich met duistere praktijken bezighoudt. En daarom besluiten zij en hun vrienden Elton (Nicolas Cantu, The Unicorn) en Silas (Hal Cumpston) om de veiligheid van de campus achter zich te laten en de gevaarlijke wereld in te trekken om de waarheid te achterhalen.

De eerste aflevering is redelijk, maar wel vrij tam

Ik vond de eerste aflevering redelijk. Het doet precies wat een eerste aflevering zou moeten doen, maar meer dan dat ook niet. De hoofdpersonen en hun leefwereld krijgen een degelijke introductie, maar het is vrij tam, en er lijkt weinig op het spel te staan. Interessanter vind ik hoe mensen leven in deze wereld en hoe ze zich aangepast hebben aan een leven tussen de doden. Zo is het heel interessant om te zien wat voor technologieën er ontwikkeld zijn, en het krijgt een beetje een steampunk-gevoel. Ik verwacht wel dat het tempo wel wat hoger zal worden naarmate de serie vordert.

Wat deze serie helpt is dat zombie-uitbraak aan het begin van de eerste aflevering al tien jaar bezig is. Fear The Walking Dead ging daar in het eerste seizoen flink de mist in, want je hebt de massale hysterie, afbrokkelende maatschappij en incompetente regering al eens gezien. Dat er wat korte flashbacks over het begin van de uitbraak in zitten is niet erg. De kracht zit er ook in doordat je ziet wat mensen in die tien jaar allemaal bereikt hebben en hoe ze zich hebben aangepast. Ook heeft de serie een jonge en sympathieke cast. En deze zaken geven de serie een hoopvolle en frisse toon.

Door jonge acteurs en een hoopvolle toon voelt de serie fris aan

Wat we in deze serie zeker te zien krijgen, en waar geoefende kijkers ook op hopen, is een uitgebreide blik op een mysterieuze groep genaamd CRM. In zowel The Walking Dead als in Fear ving men af en toe een glimp op van deze groep en hun helikopters. Deze groep is onlosmakelijk verbonden met het lot van een aantal personages die in de andere series vermist raakten. Ik ben erg benieuwd naar wat we in deze serie over CRM te weten komen. Wel vrees ik dat de drempel om te gaan kijken hoger is als je nieuw in de wereld van The Walking Dead bent.

Mocht je fan zijn van The Walking Dead, dan zal dit je ook wel kunnen bekoren. De serie voelt fris aan, met een hoopvolle toon, interessante wereld en jonge acteurs. Het is nog vrij tam, maar ik verwacht dat het tempo wel wat hoger gaat liggen de komende afleveringen. Ook hoef je niet bang te zijn dat deze serie te lang gaat doorlopen, want het is bevestigd dat er slechts twee seizoenen van tien afleveringen zullen verschijnen. Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik kijk graag door.
Video on youtube
Volg The Walking Dead: World Beyond
Vorige aflevering
The Last Light
The Last Light
02x10
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Rennie1981
02 okt 2020 20:30 -
Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt..had me voorgenomen om er niet aan te beginnen. Maar als ik nu lees dat sommige verdwijningen uit de andere series met deze serie is verbonden.....20 afleveringen is ook nog wel doen :-( hahah.
Reageer
avatar_dutchusuk
05 okt 2020 07:29 -
Vond de eerste aflevering zwaar tegenvallen.
Reageer
avatar_Happymoon
17 okt 2020 19:23 - 22 sep 2021 04:49
Zware tegenvaller deze serie, althans, de eerste 3 afleveringen en het ziet er niet naar uit dat het beter wordt. De wat mijn betreft te jonge acteurs/personages doet helemaal niet fris aan en door o.a. het gebrek aan acteertalent zeer ongeloofwaardig en zelfs irritant. Nee, dan hadden ze beter in een saaie doorsnee tienerfilm kunnen spelen, want zo doet het nu ook enigszins aan.
Ook zijn hier weer scenes waarvan je denkt: ja hoor,...dat is logisch...dus niet! Je moet je wel kunnen inleven in de serie om meegesleept te worden in het verhaal en dan is logica toch echt van belang. Zo is er in de eerste aflevering iemand die zich verstopt in de bagageruim van een bus waar een net voor hangt om verlies van bagage te voorkomen. Deze persoon staat op het punt om dat net vast te zetten, maar net dan rijdt de bus weg. Mijn logica en overlevingsdrang zou gezegd hebben om zo goed en zo kwaad als het gaat alsnog dat net te bevestigen, wat makkelijk had gekund, want de bus trok net op en reed echt geen 100 of 120 km/u, maar nee hoor, deze personage doet dit natuurlijk niet. Dus kun je wachten tot het mis gaat. Hoe voorspelbaar wil je het hebben?!
Ik ben een trouwe TWD kijker, ondanks dat ik het eerste seizoen erg slecht vond, maar ik heb er geen hoop op dat dit met deze serie ook het geval zal zijn. Dus van mij voor nu een zeer magere 5.
Reageer
The Walking Dead: World Beyond