Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "The Walking Dead: The Ones Who Live - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 28 februari 2024.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead: The Ones Who Live - Eerste aflevering

The Walking Dead: The Ones Who Live begint met de spectaculaire terugkeer van één van de meest iconische personages uit The Walking Dead.

Rick Grimes is eindelijk terug! The Walking Dead: The Ones Who Live vertelt het verhaal over Rick (Andrew Lincoln, Afterlife) en Michonne (Danai Gurira, Treme) nadat zij The Walking Dead verlieten. In het negende seizoen van die serie raakte de zwaargewonde Rick vermist nadat een helikopter hem meenam naar een onbekende locatie. Een seizoen later vond Michonne een aanwijzing dat Rick nog zou leven en besloot ze om Alexandria te verlaten en op zoek te gaan naar Rick.

In The Ones Who Live wordt onthuld dat Rick werd meegenomen naar een geheimzinnige plek die de Civic Republic heet. Omdat deze gemeenschap veel waarde hecht aan geheimhouding, mogen mensen die hier arriveren nooit meer weg. Na diverse mislukte ontsnappingspogingen ziet het leger van de republiek potentie in Rick. Ze bieden hem een hoge positie aan en Rick accepteert deze in de hoop nu wel te kunnen ontsnappen en herenigd te worden met Michonne.

The Ones Who Live combineert snelle actie en morele dilemma's uitstekend met elkaar

In de eerste paar minuten wordt al duidelijk dat er niet met de Civic Republic te sollen valt. Rick neemt drastische maatregelen tijdens een ontsnappingspoging en een scène als deze is een sterk voorbeeld van hoe vlotte actie en morele dilemma’s hand in hand kunnen gaan. Hierdoor keert datgene dat de serie in haar beginseizoenen zo goed maakte bij vlagen terug. Ik zeg niet dat deze eerste aflevering net zoveel indruk maakte als de eerste aflevering van The Walking Dead, maar het is fijn om toch even herinnerd te worden aan de gloriedagen van die serie.

Ook vind ik het gaaf dat de makers een significante ontwikkeling uit de stripboeken van The Walking Dead hebben overgenomen. In de strips gebeurt dit vrij vroeg in het verhaal, maar om allerlei praktische en verhaaltechnische redenen hebben de makers daar in de serie lange tijd van afgezien. In de beginjaren van de serie was de onzekerheid of belangrijke personages het wel zouden overleven in deze harde wereld erg groot. Maar de afgelopen jaren lijkt dit een beetje getemd te zijn en leken belangrijke sterfgevallen vooral bedoeld te zijn om te shockeren. Door dit moment in de serie te verwerken heb ik goede hoop dat die charme van de beginjaren op een bepaalde manier weer terug kan keren.

Het is heerlijk om Rick Grimes weer op het scherm te zien

Rick krijgt wederom de spotlight en het is heerlijk om hem weer terug te zien. Hoewel The Walking Dead veel mankementen had, viel de acteurs vaak weinig te verwijten. Ook hier is dat het geval. Naast Lincoln zijn er ook sterke rollen weggelegd voor Lesley-Ann Brandt (Lucifer) en Terry O’Quinn (Lost). Van Michonne hebben we nog niet heel veel gezien in de eerste aflevering, maar ik verwacht dat daar de komende afleveringen wel verandering in zal komen. Ook keert Pollyanna McIntosh (Vikings: Valhalla) terug als Jadis uit de oorspronkelijke serie, maar die is in de eerste aflevering nog nauwelijks in beeld geweest.

The Ones Who Live is de zoveelste spin-off van The Walking Dead, en als je niet bekend bent met de oorspronkelijke serie, kun je behoorlijk in het diepe gegooid worden. Toch wordt nog even vlot uitgelegd hoe het nou ook alweer zit met Rick en Michonne en dit is een fijne opfrisser. De Civic Republic had ook een grote rol in de spin-off World Beyond. Er wordt wel naar de gebeurtenissen in die serie verwezen. maar gelukkig hoef je die niet gezien te hebben om te begrijpen waar dit allemaal over gaat (ik raad het persoonlijk ook niemand aan).

The Walking Dead: The Ones Who Live begint met de langverwachte terugkeer van Rick Grimes en die stelt niet teleur. De eerste aflevering bevat veel actie en stelt de hoofdpersoon voor interessante dilemma’s. Ik ben heel benieuwd naar wat de rest van dit zesdelige eerste seizoen voor ons in petto heeft.
Video on youtube
Volg The Walking Dead: The Ones Who Live
Vorige aflevering
The Last Time
The Last Time
01x06
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Walking Dead: The Ones Who Live