Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Barbra Streisand brengt nieuwe single uit voor de serie The Tattooist of Auschwitz

SkyShowtime heeft bekendgemaakt dat zangeres-actrice Barbra Streisand speciaal voor de aftiteling van de aankomende serie The Tattooist of Auschwitz een gloednieuw nummer heeft opgenomen.

De nieuwe single van Streisand, Love Will Survive, wordt op 25 april wereldwijd uitgebracht door Columbia Records voor de exclusieve lancering van de serie op vrijdag 7 juni.Dit markeert Streisands (foto) allereerste bijdrage aan een televisieserie in haar legendarische carrière als Grammy-, Oscar- en Tony Award-winnende singer-songwriter, actrice, schrijfster en regisseuse.

Love Will Survive is gecomponeerd door tweevoudig Oscar-winnaar Hans Zimmer, in samenwerking met meervoudig Emmy-genomineerde Kara Talve en Grammy-winnaar Walter Afanasieff, en werd geschreven door Grammy- en Golden Globe-genomineerde Charlie Midnight.

Zimmer en Talve hebben eveneens de originele soundtrack gecomponeerd voor de aankomende zesdelige miniserie waarin acteurs als Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonah Hauer-King, Anna Próchniak en Jonas Nay te zien zijn.

Streisand, die al ruim zes decennia actief is en meerdere awards en internationale hits op haar naam heeft staan, waaronder haar zelf gecomponeerde nummers Evergreen, The Way We Were en Woman in Love, wordt op haar nieuwe nummer begeleid door het wereldberoemde London Symphony Orchestra, onder leiding van dirigent William Ross.

Het nummer is geproduceerd door meervoudig Grammy-winnaars Walter Afanasieff en Peter Asher. Barbra Streisand, Jay Landers en Russell Emanuel zijn de uitvoerend producenten van het nieuwe nummer.

The Tattooist of Auschwitz is het verhaal van één man, Lali (Jonah Hauer-King), een Slovaakse Jood, die in 1942 werd gedeporteerd naar Auschwitz, het concentratiekamp waar meer dan een miljoen Joden werden vermoord tijdens de Holocaust.

Kort na zijn aankomst werd hij benoemd tot een van de Tätowierer (tatoeëerders), met als taak om de identificatienummers op de armen van medegevangenen te tatoeëren. Op een dag ontmoet hij Gita (Anna Próchniak) terwijl hij haar gevangenennummer op haar arm tatoeëert en ontstaat er een liefde die alle verschrikkingen doorstaat. Het is de start van een moedig en onvergetelijk verhaal. Onder constante bewaking van de opvliegende nazi en SS-officier Stefan Baretzki (Jonas Nay) zijn Lali en Gita vastbesloten om elkaar in leven te houden.

Zo'n zestig jaar later ontmoet Lali (Keitel), die inmiddels in de tachtig is, de ambitieuze schrijfster Heather Morris (Lynskey). Lali is onlangs weduwnaar geworden en vindt de moed om zijn verhaal met de wereld te delen. Door zijn verleden aan Heather te vertellen, wordt Lali eindelijk geconfronteerd met de traumatische beelden uit zijn jeugd en herbeleeft hij zijn verliefdheid op die gruwelijke plek.

Claire Mundell, uitvoerend producent voor Synchronicity Films, voegt daaraan toe: "Barbra Streisand is een van 's werelds meest vooraanstaande artiesten en we zijn bijzonder vereerd dat we met haar mogen samenwerken. Barbra en haar team hebben een prachtig nummer gemaakt, gebaseerd op het hoofdthema dat Hans en Kara voor de serie hebben geschreven. Het vat de belangrijkste boodschap van het verhaal samen: de liefde zal overleven. De opname van het nummer, met de iconische zang van Barbra en William Ross die het London Symphony Orchestra dirigeerde in Abbey Road Studios, was een onvergetelijk moment en een ervaring die ik voor altijd zal koesteren. We zijn blij dat we de nagedachtenis van Lali en Gita met dit prachtige originele muziekstuk kunnen eren."

The Tattooist of Auschwitz is geproduceerd door uitvoerend producent Claire Mundell via haar bedrijf Synchronicity Films, in samenwerking met Sky Studios en All3Media International, en geregisseerd door Tali Shalom-Ezer.

De serie is een coproductie van Sky en Peacock. Jacquelin Perske is uitvoerend producent en hoofdschrijver van The Tattooist of Auschwitz naast afleveringenschrijvers Evan Placey (Associate Producer) en Gabbie Asher. Serena Thompson is uitvoerend producent bij Sky Studios.

Alle afleveringen zijn vanaf 7 juni exclusief te streamen op SkyShowtime.

Hieronder kun je de trailer voor The Tattooist of Auschwitz bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_GoonerJenny
20 apr 2024 14:26 -
Heb t boek thuis. Die eerst lezen voordat de serie begint.
Reageer
The Tattooist of Auschwitz