The Split

8,0 / 10
60 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "The Split - Eerste twee afleveringen" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 8 Maart 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Split - Eerste twee afleveringen

The Split is een juridische dramaserie die in 2018 op BBC One te zien was. Vanaf 1 maart is deze serie ook te zien op NPO Start Plus. Van MijnSerie kreeg ik de kans om alvast de eerste twee afleveringen te zien en er iets over te schrijven. Op basis van de eerste twee afleveringen vind ik The Split misschien niet de meest grensverleggende serie. Toch is het geheel niet onaardig, en de uitvoering is gewoon prima.

Centraal staat Hannah Stern (Nicola Walker, Unforgotten), een echtscheidingsadvocate uit een familie vol juristen. Ze heeft het familiebedrijf van haar moeder en zus verruild voor een groot advocatenkantoor. Dit levert spanningen op wanneer Hannah en haar zus regelmatig tegenover elkaar komen te staan als ze verschillende partijen vertegenwoordigen. De spanningen worden groter wanneer blijkt dat haar ex bij hetzelfde kantoor werkt en haar vader na dertig jaar opeens weer in haar leven komt.

Nicola Walker is een ongelooflijk sterke actrice. Ze is wellicht één van de grootste namen als het gaat om Britse televisieseries en ook hier bewijst ze zich met een genuanceerde performance van een zeer gelaagd personage. Walkers personage Hannah is iemand die veel te verwerken krijgt. Ze wil opnieuw beginnen met haar leven, maar wordt geconfronteerd met geesten uit het verleden. Toch vindt ze altijd wel een manier om ermee om te gaan.

The Split geniet een sterke cast, aangevoerd door Nicola Walker

Ook de rest van de cast doet het niet onverdienstelijk. Onze eigen Barry Atsma (Bad Banks) overtuigt als Hannah’s ex Christie. In Atsma blijkt Walker een goede sparpartner te hebben, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook het samenspel tussen Hannah en haar zussen (Annabel Scholey (Brittania) en Fiona Button (Lip Service)) is prettig om te zien. Persoonlijk was ik wel gecharmeerd door Anthony Head (Buffy the Vampire Slayer) en Deborah Findlay (Cranford).

Tijdens de eerste twee afleveringen lijkt de serie een zaak-van-de-week-format aan te nemen. Gewoon elke aflevering een nieuwe zaak, terwijl de persoonlijke levens van Hannah en haar vrienden en familie als een rode draad door het verhaal lopen. De toon is vrij luchtig en hartverwarmend. Ondanks alle drama weet je dat je altijd terug kan vallen op je familie. Die boodschap weerklinkt dan ook sterk in zowel de professionele als de persoonlijke scenario’s die de revue passeren.

Deze serie is niet heel vernieuwend, maar wel goed uitgevoerd

Qua verhaal en thema’s vind ik het nog vrij weinig vernieuwend. Het is degelijk, maar meer is het ook niet. Langzaamaan begint het televisielandschap ook steeds meer advocatenseries te tellen, en dan is het vrij lastig om onderscheidend te zijn. The Split probeert dat ook niet. Het doet niet alsof het een topserie is, maar doet gewoon wat het moet doen; gewoon een verhaal vertellen.

In de eerste twee afleveringen komt The Split uit de verf als een redelijke serie. Het verhaal mag dan nog niet zo denderend zijn, maar de cast, geleid door een uitmuntende Nicola Walker, maakt een hoop goed. De serie wist me goed te pakken, dus ik ga zeker verder kijken. Ik ben dan ook blij dat de BBC al een tweede seizoen aangekondigd heeft.
Volg The Split
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Split