The Outpost

6.9 / 10
45 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4.5
Hessel Hoekstra geeft "The Outpost - Eerste aflevering" een 4.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 18 juli 2018.
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

The Outpost - Eerste aflevering

Laat ik voorop stellen dat The Outpost nou niet het soort serie is waar ik typisch naar kijk. Toch wilde ik het gewoon een keer proberen. Nu weet ik weer waarom iets als The Outpost niet per se mijn soort serie is. Maar toch. Om originaliteit of kwaliteit gaat het bij deze serie absoluut niet. Wat The Outpost doet, hebben The Shannara Chronicles of Wynonna Earp vele malen beter gedaan. Het gaat hierbij vooral om een hoog wegkijkgehalte en vermaak, en in die opzet is The Outpost redelijk geslaagd.

Een jonge vrouw genaamd Talon (Jessica Green) zwerft door een mythische wereld en komt bij een buitenpost terecht. Vanuit deze post maakt ze jacht op de huurlingen die haar volk, de mysterieuze Blackbloods, jaren geleden uitgemoord hadden. Ze probeert er op die manier achter te komen wie opdracht had gegeven voor deze verschrikking en waarom.

Hoe lekker de serie ook wegkijkt, het is gewoon niet goedZoals ik al zei, kwaliteit heeft deze serie absoluut niet, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Het geheel is redelijk kijkbaar en daar gaat het om. Toch kun je als kritische kijker stellen dat dit geen goede serie is. Mooie mensen die eigenlijk niet kunnen acteren? Check! Bijzonder slechte special effects? Check! Goedkope aankleding? Een niet bepaald origineel verhaal zonder diepgang? Check! Het is het allemaal gewoon niet.

Hoofdrolspeelster Jessica Green is niet bepaald een sterke actrice. Voor zo’n eerste aflevering hoeft dat ook niet per se, en mogelijk groeit ze nog in haar rol. Maar voor de eerste aflevering is het nogal slapjes en houterig. Behalve Jessica krijgen de andere hoofdrolspelers nog weinig interessant materiaal om mee te werken, afgezien van een een vrij voorspelbare groeiende liefdesdriehoek tussen Talon, de soldaat Garrett Spears (Jake Stormoen) en de Outpost-bewoner Gwynn (Suki Waterhouse)

Geheel negatief is deze eerste aflevering niet. Zo is de gevechtschoreografie zo slecht nog niet. Ook weten de makers de sfeer redelijk te pakken en Anand Desai-Barochia doet het redelijk als meesterbrouwer Janzo. Ook het wegkijkgehalte zit wel goed. Toch zijn dit slechts kleine lichtpuntjes in een zeer matige eerste aflevering.

Meer dan viereneenhalve punt kan ik de eerste aflevering van The Outpost ook niet geven. Wellicht dat het beter wordt naarmate de serie vordert; CW-serie The 100 is gedurende haar eerste seizoen ook enorm gegroeid en is nu een enorme hit. Maar voorlopig laat ik deze serie even aan mij voorbij gaan. Mocht het in de loop van het seizoen beter worden, laat het me dan weten.
Volg The Outpost
Vorige aflevering
This Is Our Outpost
This Is Our Outpost
02x13
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_elixer
23 jul 2018 00:21 - 23 jul 2018 00:22
ik weet niet wat jij heb gekeken maar ik vond hem juist super leuk en kijkt zeker lekker weg en ik vind het tot nu toe echt een goede serie en hoop dat er vele seizoenen van gaan komen. mensen verwachten tegenwoordig gewoon teveel ipv gewoon te genieten van een serie
Reageer
avatar_H3nDri3
23 jul 2018 07:41
Bijgewerkt op: 23 jul 2018 07:47
Je mag toch op zijn minst wel verwachten dat de cast kan acteren, iets wat bij deze serie zeker niet het geval is. En dan begin ik nog niet eens over de slechte CGI.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 jul 2018 14:22
Een serie die lekker wegkijkt hoeft niet per definitie een goede serie te zijn. Kijk naar Westworld, Breaking Bad, The Handmaid's Tale. Stuk voor stuk goede series, maar geen series die je lekker met je verstand op nul kunt kijken. Dit is het tegenovergestelde. Het kijkt prima weg en je kunt er zeker van genieten, maar dat wil niet zeggen dat het een goede serie is. Wat ik in mijn recensie al zei, het acteerwerk valt tegen, de special effects zijn slecht en het blinkt niet uit in originaliteit. Maar dit is mijn mening, en die is persoonlijk. Als jij ervan kan genieten, dan gun ik je dat ook gewoon.
Reageer
avatar_elixer
30 aug 2018 14:46
ik heb nu 7 afleveringen gekeken en kijk er nog steeds erg naar uit ik vind het zeker wel wat hebben en ook een leuke serie zoals ik al zeg van mij mag hier nog veel van komen.
Reageer
avatar_krillz
23 aug 2018 09:52 -
Ik stop na 6 afleveringen.
Reageer
avatar_elixer
05 okt 2019 12:19 -
net klaar met seizoen 2 en moet zeggen het word steeds beter hoop echt dat er een seizoen 3 gaat komen.
Reageer

Nieuwste recensies

Filthy Rich (US) - Eerste aflevering

7.5

Friheden (Pros and Cons) - Seizoen 1

8

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5