Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Outlaws - Seizoen 2
8.5
Ron Schoonwater geeft The Outlaws - Seizoen 2 een 8.5.

The Outlaws - Seizoen 2

Spanning met een Britse knipoog zorgen ervoor dat The Outlaws tot één van de leukste series gerekend mag worden.
In The Outlaws komen zeven mensen bij elkaar tijdens een taakstraf die elkaar normaal niet zouden ontmoeten. Rani (Rhianne Barreto, Hanna) is een slimme meid die richting Oxford kan. Helaas kan ze het niet laten om spullen te stelen uit winkels. Christian (Gamba Cole, Guerrilla) wordt geassocieerd met drugs dealen. Er blijkt echter iets anders aan de hand. John (Darren Boyd, Fortitude) heeft een erg kort lontje en dat wordt er niet beter op als zijn bedrijf niet goed loopt. Myrna (Clare Perkins, The Wheel Of Time) is een linkse rebel die in al haar actiebereidheid een grote fout gemaakt heeft. Lady Gabriëlla (Eleanor Tomlinson, Poldark) leeft van haar rijke vader, haar rol als influencer en haar grote schare volgers. Mede door alcohol en drugs wordt ze snel mondeling en fysiek agressief. De oude Frank (Christopher Walken, Severance) manipuleert dat het een lieve lust is. Zelfs zijn familie wordt daar de dupe van. De slungelige en onhandige advocaat Greg (Stephen Merchant, The Office UK) heeft een kast vol met geheimen. De wannabe politieagente Diane (Jessica Gunning, Fortitude) wringt zich in allerlei bochten om gezien te worden. Zij mag het zestal bewaken zodat zij hun taakstraf uitvoeren.

The Outlaws
© BBC One


Gevolg is dat er een mix aan giftige stoffen bij elkaar is gebracht. Het zevental wordt onderdeel van de wereld van drugscriminaliteit en geweld. Er ontstaan ongewone vriendschappen. De politie zit hen op de hielen. Een belangrijke en gewelddadige leider van een drugsbende bedreigt hen, hun familie en vrienden. Door al deze gebeurtenissen zit de vaart er goed in. Toch lukt het om het verhaal overzichtelijk te houden. Ondanks dat er spannende momenten inzitten wordt het nergens te spannend. Dat komt omdat de Britse humor nooit ver weg is. Ongewone plotwisselingen en inventieve oplossingen om het verhaal gaande te houden doen de rest. Tot en met het einde weet men te komen met onverwachte gebeurtenissen.

The Outlaws gebruikt humor als tegenwicht tegen het geweld en de spannende situaties. Dat werkt heel goed in beide seizoenen van deze serie.

The Outlaws brengt een groep mensen bij elkaar die in alles op elkaar lijkt ingespeeld. Het enthousiasme spat van het scherm. Er wordt op een hoog niveau geacteerd en het voelt alsof de acteurs het ook buiten het beeld goed met elkaar kunnen vinden. Verder ontwikkelen de karakters van de hoofdrolspelers zich steeds meer. Mooi om te zien hoe uiterlijk vertoon iets anders is dan het werkelijke verhaal achter die persoon. Eigenlijk gebeurt er bij iedereen wel een soort van transformatie. Dit is een extra pluspunt voor deze serie.

The Outlaws
© BBC One


Persoonlijk hou ik wel van Britse humor zonder dat het te flauw wordt. The Outlaws is geen humoristische serie. Het gebruikt humor als tegenwicht tegen het geweld en de spannende situaties. Dat werkt heel goed in beide seizoenen van deze serie. Het tweede seizoen van The Outlaws krijgt daarom een mooie en welverdiende score. Net als het eerste seizoen overigens. Heerlijke serie!
Video on youtube

Over de auter, Ron Schoonwater

Ron Schoonwater
Na jaren zijn schrijftalent te hebben gebruikt voor muziekrecensies werd het tijd de overstap te maken naar het schrijven over zijn andere grote passie. Films en, de laatste jaren vooral, TV series. Hoewel het altijd leuk is om te vertellen dat je (vooral) van kwaliteit series houdt uit bijvoorbeeld Groot Brittannië en Scandinavië is hij ook fan van Amerikaanse series in de breedste zin van het woord. TV series zijn dan ook een afspiegeling van het leven. Humoristisch, spannend, serieus, verdrietig, spectaculair, dramatisch, ongelooflijk, mooi & soms slechts ter vermaak en afleiding.
Bekijk profiel van Ron Schoonwater
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten