Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "The Idol - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 12 augustus 2023.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

The Idol - Seizoen 1

Een populaire zangeres werkt in The Idol aan haar comeback. Haar leven wordt grotendeels geregeld door haar entourage en daar komt ze tegen in opstand.

Nadat de eerste aflevering van The Idol werd uitgezonden waren de reacties niet bepaald om over naar huis te schrijven. De hoge verwachtingen die deze serie, van de makers van Euphoria, had opgeroepen werden zeker niet ingelost. De vraag is dan of men niet al te voorbarig was met deze conclusies?

Ik moet toegeven dat de eerste aflevering bij momenten chaotisch overkwam en het volume expliciete seks was voor sommige kijkers ook te veel. Toch moet je dit alles een beetje nuanceren want dit verhaal speelt zich af in de muziekwereld en voor iemand die zelf meer dan twintig jaar actief is geweest in die wereld komt wat we te zien kregen in die eerste aflevering zeker niet als een verrassing over. Dit is echter fictie en dan durft men wel eens te overdrijven en het was ook niet direct nodig om de eerste aflevering te vullen met zoveel seks.

The Idol
© HBO


Diverse geruchten rond het scenario van The Idol zeggen dat de serie geïnspireerd zou zijn op de carrière van Britney Spears. Misschien heeft haar geschiedenis de makers op het idee gebracht, maar wat je te zien krijgt in The Idol is scheering en inslag in het muziekwereldje. Veel artiesten worden onder druk gezet door managers, platenbazen en promotors en zeker in het begin van hun carrière is er voor hen weinig keuze. Het is niet voor niets dat al jarenlang de grote artiesten de zaken in eigen hand nemen om zo zelf te bepalen wanneer ze een cd opnemen of op tour gaan.

Als je het dan van deze kant bekijkt is het scenario van The Idol 'right to the point'. Een gevallen zangeres die werkt aan haar comeback en door haar entourage onder druk wordt gezet. De dame is niet vies van drugs en seks en loopt dan een flierefluiter tegen het lijf die een soort van sekte leidt met verwante artistieke zielen. Haar hele entourage is geschokkeerd en wil niets liever dan haar van onder de invloed van de man weg te trekken.

The Idol
© HBO


Alles lijkt er op dat ze er in slagen hun pupil opnieuw op het rechte pad te krijgen. De laatste aflevering van The Idol is dan ook de grootste verrassing voor de kijker. De gebeurtenissen in die slotaflevering zijn gewoon subliem en helemaal onverwacht. De kans dat The Idol een tweede seizoen krijgt is echter zo goed als onbestaande. Het verhaal laat op het einde maar een piepkleine opening voor een eventueel vervolg.
Video on youtube
Volg The Idol
Vorige aflevering
Jocelyn Forever
Jocelyn Forever
01x05
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Idol