The Expanse

7.6 / 10
44 min
Thriller, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Sam Blaauboer geeft "The Expanse - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Sam Blaauboer op 31 december 2016.
Leuk?
2
4
Bekijk stemmen

The Expanse - Eerste aflevering

Ik ben een groot fan van series op Netflix. Ik heb The 100, Luke Cage, Narcos, Breaking Bad en noem ze maar op allemaal op Netflix gezien. Toen zag ik een banner voorbij komen van The Expanse. Het leek me een vette serie, totdat ik de eerste aflevering zag.

In mijn ogen vond ik dit een warrige eerste afleveringDe serie begint al een beetje onduidelijk met een vrouw, Julie Mao (Florence Faivre, The Coffin) die helemaal alleen in een ruimteschip zit. Ze draagt een soort gevangeniskleurige overal met het woord Scopuli erop. Op een kleine dwergplaneet, Ceres, is er een detective die op pad gestuurd wordt om Julie Mao te vinden en terug te brengen naar haar ouders op een andere planeet, Luna. Julie Mao blijkt dus vermist te zijn, persoonlijk vond ik dit nogal onduidelijk, maar het werd me naarmate de aflevering vorderde duidelijker. Dan zijn we terug op Aarde, New York om precies te zijn. In New York, Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo, Star Trek Beyond) werkt bij de VN en is bezig met een verhoor met iemand van de OPA. De OPA is de Outer Planets Alliance, een groep militairen. OPA was bezig met het smokkelen van “Stealth Technology”.

© Amazon


Terwijl er een schip terugkomt naar Ceres ontvangen zij een noodsignaal van het ruimteschip Scopuli. Officier Jim Holden wordt er op uitgestuurd om een reddingsmissie te leiden. Samen met een team dat bestaat uit Naomi Nagata (Dominique Tipper), de monteur Amos Burton (Wes Chatham, The Unit), de piloot Alex Kamal (Cas Anvar, Olympus) en de medische hulp Shed Garvey (Paulo Costanzo, Joey) vindt hij het lege schip. Een tragisch moment doet zich voort en terwijl hun shuttle terug gaat naar het schip waar ze vandaan kwamen, komt een schip dat zich onder de radar heeft gehouden hun ruimtevoertuig opblazen.

© Amazon


Echt waar, in mijn ogen vond ik dit een warrige eerste aflevering. Het trok me niet echt aan om verder te kijken. Dit vind ik best wel jammer want ik had best hoge verwachtingen van de serie.

Het begin was goed en het einde was ook prima

Zeker als ik alle andere recensies las. Ik moet het ze echter wel nageven: het begin was goed en het einde was ook prima. Het gedeelte tussendoor deed me steeds twijfelen. Het begin en het einde van de aflevering zullen denk ik een groot deel gaan uitmaken van de totale “storyline” van de serie.
Volg The Expanse
Vorige aflevering
Cibola Burn
Cibola Burn
04x10
Leuk?
2
4
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_4thaarts
02 jan 2017 08:48 -
De eerste 2 afleveringen zijn als opbouwend te zien, tegenwoordig stoppen ze teveel in de eerste afleveringen, wie (de nieuwe) battestar galactica leuk vond vind deze ook leuk denk ik.
Reageer
avatar_zijlboot
06 feb 2017 20:01 -
In mijn ogen is het zeker de moeite waard om te blijven kijken. Het heeft inderdaad veel weg van de nieuwe Battlestar Galactica wat betreft de complexiteit en diversiteit van het verhaal.
Reageer
avatar_razorlord
13 mei 2017 14:11 -
Je moet ook blijven kijken. Geen reet aan als ze alles in een pilot laten zien..als je door kijkt word je erin getrokken..

toffe sf serie
Reageer
avatar_Mister_MC
16 apr 2018 02:17 -
Geweldig sf epos,en in mijn ogen van een nog hoger niveau als battestar galactica.
Hoop echt dat de serie voltooid word,en niet halverwege de de stekker eruit gaat of dat het word afgeraffeld ( Game of Thrones).
Reageer

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7