Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Thomas ten Veldhuijs geeft "The End of the F***ing World - Complete serie" een 8.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 17 augustus 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The End of the F***ing World - Complete serie

The End of the F***ing World is één van de vreemdere series van de afgelopen jaren. Bizarre verhaallijnen, onverwachtse plottwists, botte humor en extreem vermakelijk. De serie is ook in één adem uit te kijken. De seizoenen bevatten allebei acht afleveringen die in lengte variëren tussen de 18 en de 25 minuten. Je zou het kunnen vergelijken met twee lange films en zo voelt het ook aan. Na twee seizoenen is de serie alweer afgerond en zijn James en Alyssa ogenschijnlijk klaar met hun wilde avonturen.

The End of the F***ing World
© Channel 4


The End of the F***ing World gaat over twee Britse kinderen die nergens bij horen. Het zijn einzelgängers die allebei op zoek zijn naar wat meer avontuur. James (Alex Lawther, Black Mirror) heeft al langere tijd fantasieën om een mens te vermoorden. Alyssa (Jessica Barden, Lambs of God) zet zich tegen alles en iedereen af. Het is een raar duo, maar toch gaat het goed samen. De combinatie tussen de twee compleet verschillende personen zorgt voor een interessante dynamiek en grappige (en soms bizarre) situaties. De serie bevat ook droge Britse humor, met name wanneer je de gedachten van de hoofdpersonages hoort.

Voor mijn gevoel is ieder seizoen te zien als een losstaand verhaal. Het eerste seizoen gaat over James en Alyssa die weglopen van hun woonplaats en eigenlijk geen idee hebben waar ze heen gaan. Het tweede seizoen gaat over iemand die wraak op hen wil nemen. Na het einde van het eerste seizoen had ik op geen enkele manier zien aankomen dat het tweede seizoen die richting op zou gaan. Ondanks dat de seizoenen ieder als een losstaand verhaal te zien zijn, heeft The End of the F***ing World een duidelijk einde en zijn alle verhaallijnen volledig afgerond. Het voelt daarom ook als een geheel.

Bizarre verhaallijnen, onverwachtse plottwists, botte humor en extreem vermakelijk.

De kracht van de serie zit voor mij voornamelijk in twee elementen, namelijk het onverwachtse en de cast. Door de onverwachte gebeurtenissen, opmerkingen en harde humor is ze serie zo sterk als hij is. De kijker wordt vaak verrast. Daarnaast weet de cast een sterke acteerprestatie neer te zetten. Niet alleen de hoofdpersonages, ook de minder grote rollen, zoals de vader van James of de professor, zijn sterk uitgevoerd.

Degenen die net als ik vonden dat de serie erg snel was afgelopen, hoeven niet getreurd te zijn. Er is afgelopen jaar namelijk een serie van dezelfde makers op Netflix uitgekomen die op erg veel vlakken vergelijkbaar is met The End of the F***ing World. Dat is de serie I Am Not Okay With This en bestaat momenteel uit één seizoen en waarvan een tweede seizoen in productie is. Een recensie van het eerste seizoen kan je hier vinden.

Nog even terugkomend op The End of the F***ing World: het is een serie met sterke humor, onverwachtse gebeurtenissen, een sterke cast en is in één adem uit te kijken. De dialogen zijn ook van hoog niveau en ik hoop dat er meer van dergelijke Britse series (of series met Britse humor) blijven uitkomen.

Op basis van het bovenstaande geef ik het eerste seizoen van The End of the F***ing World een welverdiende 8!
Video on youtube
Volg The End of the F***ing World
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TnTNL
18 aug 2020 13:45 -
Vreemde, maar heerlijke serie. Een mooie 8 inderdaad :)
Reageer
The End of the F***ing World