Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Ancient Magus’ Bride - Complete Serie
7.5
Sam Blaauboer geeft The Ancient Magus’ Bride - Complete Serie een 7.5.

The Ancient Magus’ Bride - Complete Serie

Een magische wereld waarin het verhaal van Beauty and the Beast versmelt met oude Engelse legendes en een vleugje duistere fantasie.
Ooit nagedacht over een wereld waarin het verhaal van Beauty and the Beast versmelt met oude Engelse legendes, misschien met een vleugje duistere fantasie? Dat is The Ancient Magus’ Bride in een notendop. The Ancient Magus’ Bride is een anime gemaakt door dezelfde mensen die ook Attack on Titan en de nominatie voor de beste animatie van het jaar 2020 Great Pretender hebben gemaakt. Omdat The Ancient Magus' Bride een creatie is van WIT Studio, kwam deze anime weer op mijn radar en waren de verwachtingen meteen hoog.

Het verhaal volgt de jonge Chise Hatori (Atsumi Tanezaki, Mob Psycho 100), een verweesde Japanse middelbare scholier. Omdat ze is verbannen door zowel haar familieleden als door de samenleving, besluit ze zichzelf te verkopen op een veiling zodat iemand anders voor haar kan zorgen en een nieuwe plek heeft om haar thuis te noemen. Op de veiling in Londen werd Chise voor vijf miljoen pond verkocht aan de lange gemaskerde man, Elias Ainsworth (Ryouta Takeuchi, Heroman). Omdat Chise op jonge leeftijd in de steek werd gelaten en door haar leeftijdsgenoten belachelijk werd gemaakt vanwege haar ongewone gedrag, was ze klaar om zichzelf aan elke koper te geven. Terwijl ze geketend is en op weg is naar een onbekend plek, hoort ze gefluister van andere mogelijke kopers in gewaden die langs haar pad staan. Ze roddelen en klagen dat zo'n koper een zeldzame ‘Sleigh Beggy’ in handen heeft gekregen. Een type mens dat een natuurlijke affiniteit heeft met bovennatuurlijke entiteiten. Als een Sleigh Beggy, wordt Chise aarzelend comfortabeler bij Elias en begint een nieuw leven met Elias als zijn nieuwe leerling.

The Ancient Magus' Bride
© Crackle


Deze slice of life anime is niet iets dat ik normaal zou kijken, maar het verhaal van Elias en Chise intrigeerde me. De anime doet denken aan Beauty and the Beast en oude Engelse legendes bestrooid met duistere fantasie-elementen. Het verhaal is in gelijke delen verontrustend, mooi en magisch. Op de een of andere manier lijkt het erg op Violet Evergarden. In beide animaties proberen de protagonisten een doel te vinden in een soort verloren of vergeten leven. Tijdens het plot proberen ze (zowel Chise als Violet) echt geluk te vinden. De kunststijl en animatie is net zo magisch als de serie zelf. De soundtrack (iets dat me normaal niet zo hard raakt) geeft meer betekenis aan enkele krachtige scènes. En de luchtige momenten worden gesymboliseerd door een soort kinderachtige kunststijl die de anime het grappige stukje levensgevoel geeft dat je normaal krijgt bij het kijken naar dit soort anime.

Als een slice of life ligt deze anime dichter bij animes als Violet Evergarden of Usagi Drop. Je kunt de look en feel van dit soort animes niet vergelijken met andere animes zoals Death Note of Attack on Titan.

Hoewel de anime mooi, ontroerend en soms verontrustend kan zijn, is hij niet perfect. De anime had een geweldige karakterontwikkeling, maar de plot mist soms echt tempo. Afleveringen zijn vaker wel dan niet slechts een aanloop naar korte opwindende escalaties. Het verwachten van veel actie en spanning is misschien ook wel mijn fout. Misschien ben ik daarmee op de verkeerde manier de anime ingegaan. Als een slice of life ligt deze anime dichter bij animes als Violet Evergarden of Usagi Drop. Je kunt de look en feel van dit soort animes niet vergelijken met andere animes zoals Death Note of Attack on Titan. Die hebben constante escalaties, actie en spanning. De eerste helft van de anime was leuk om te zien (ik vond vooral de derde aflevering heel mooi), maar halverwege werden de afleveringen echt traag. Wat jammer is, want in het laatste kwart van de anime (ik zou zeggen vanaf aflevering 17) gaat de anime terug naar een zeer plezierige ervaring.

Over het algemeen is The Ancient Magus’ Bride een erg plezierig slice of life met verontrustende, mooie en magische momenten. Hoewel sommige delen van de anime een afknapper waren, is de algehele anime een mooi ontwikkeld geheel.

Over de auter, Sam Blaauboer

Sam Blaauboer
Sam Blaauboer (1998) is iemand die graag de balans zoekt tussen het kijken van series en het schrijven hierover. Vanaf eind 2016 schrijft Sam korte(re) recensies waar hij zijn enthousiaste mening geeft over de meest uiteenlopende series. Zijn interesses liggen bij vele genres. Van de donkere komedie Rick and Morty tot de documentaire Story of God with Morgan Freeman en van de misdaad Sherlock Holmes tot de sciencefiction Star Trek: Discovery. Hij staat altijd open voor nieuwe suggesties. Naast series is hij ook fervent fan van films, games en strips, maar hier zal je alleen zijn serierecensies treffen.
Bekijk profiel van Sam Blaauboer
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten