Tannbach - Schicksal eines Dorfes

8.8 / 10
90 min
Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.8 / 10
2seizoenen/6afleveringen/2015 - 2018 
NetwerkZDF
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:90 min20152018 (Beëindigd)
Genres:Historie
Netwerk:ZDF
Tannbach - Schicksal eines Dorfes is een Duitse historieserie van de zender ZDF. De serie ging in première op 4 januari 2015.

In "Tannbach - Schicksal eines Dorfes" wonen de overgebleven dorpelingen, krijgsgevangenen, deserteurs en nazi-opportunisten in de laatste dagen van de oorlog en proberen te overleven - op de een of andere manier. Na 1945 behoorde Tannbach eerst tot de Amerikaanse, later tot de Sovjet-bezettingszone, totdat in de zomer van 1946 de grenzen van de bezettingszones weer verschoven werden. Het dorp werd opgedeeld en de beek die door het dorp stroomt vormt de grens tussen de Amerikaanse en Russische bezettingszones. In de jaren die daarop volgden, werd het dorp geconfronteerd met een strijd om een democratisch nieuw begin; de geschiedenis volgt drie families en de dorpelingen op hun weg tussen BRD en de DDR.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 3
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 3
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Tannbach - Schicksal eines Dorfes.

Populaire reacties (1)

avatar John1257
9
11 Mei 2019
Geeft een interessant en spannend beeld over de situatie van Duitsland vlak na de oorlog en volgt de gebeurtenissen van een aantal families. Liefde, haat, onbegrip, afgunst, kritiek, spionage, dood, nazi's, goed/ fout, alles komt voorbij in de levens van de verschillende families. De grote verschillen tussen de beide Duitsland worden op natuurlijke wijze maar toch spannend verbeeld. Het onbegrip voor elkaar en de bouw van de muur drijven families uit elkaar in figuurlijk maar ook letterlijke zin.

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem
Tannbach - Schicksal eines Dorfes