Tabula Rasa

8.1 / 10
45 min
Mysterie, Thriller
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Tabula Rasa - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 25 november 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Tabula Rasa - Eerste aflevering

Stel je voor dat je een bank kan overvallen en 24 uur later niet eens meer weet dat je dat gedaan hebt. Je kan je er niet slecht bij voelen want je bent het al vergeten. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk ook vergeten zal zijn waar je het geld van die overval verstopt hebt.

Het overkomt Mie na een auto-ongeluk. Niet dat ze een overval gepleegd heeft, maar na dat ongeval blijkt ze aan geheugenverlies te leiden dat vooral zijn weerslag heeft op het heden. Want Mie weet nog alles van voor het ongeval maar daarna is haar leven voor haarzelf één grote mistflarde.

Wanneer het verhaal begint, zit Mie in een psychiatrische instelling. Ze is daar opgenomen op last van de politie, die een onrustwekkende verdwijning onderzoekt en Mie is de laatste persoon die de man gezien heeft. Alleen Mie weet dat niet meer. De politie-inspecteur van dienst denkt echter dat Mie het geheugenverlies voorwend omdat ze meer weet over de verdwijning van Thomas De Geest.

Wel wordt er in dat eerste kleine uurtje al enorm veel spanning opgebouwd, een heuse thriller waardig.Via flash-backs zien we ook hoe het leven van Mie en haar familie er uitziet na het ongeval. Mie komt geregeld in rare situaties terecht. Zo rijdt ze naar haar oude huis in plaats van het huis waar ze pas gaan wonen is met haar man en dochtertje. We zien haar ook naar het containerpark rijden waar Thomas De Geest werkt. Zo wordt het voor de kijker al vlug duidelijk dat ze De Geest wel degelijk kent. Maar bij een tweede ontmoeting staat er voor Mie echter een vreemde voor haar neus.

Tussendoor merk je ook de eerste rariteiten op die zich afspelen rond het huis. Heeft Mie waanbeelden of is wat ze ziet ook echt. De toekomst zal het uitwijzen want veel wijzer wordt je hier niet van in de eerste aflevering. Wel wordt er in dat eerste kleine uurtje al enorm veel spanning opgebouwd, een heuse thriller waardig.

Tabula Rasa
© Een


En met rasacteurs als Veerle Baetens (Mie –Code 37 ), Hilde Van Mieghem (Rita, moeder van Mie – De Bunker ) , Peter Van Den Begin (Vronsky – Hollands Hoop), Gene Bervoets (inspecteur Jacques Wolkers – Professor T. ), Lynn Van Royen (Nikki, Zus van Mie – Beau Séjour) en Jeroen Parceval (Thomas De Geest – Zone Stad) mag je er bijna zeker van zijn dat deze Vlaamse tv-reeks hoge toppen zal scheren.
Volg Tabula Rasa
Vorige aflevering
Bob
Bob
01x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Tabula Rasa