Studio Tarara

7.5 / 10
45 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Studio Tarara - Eerste twee afleveringen" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 19 februari 2019.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Studio Tarara - Eerste twee afleveringen

Tim van Aelst is een van de belangrijkste Vlaamse televisieproducers van de voorbije jaren. In zijn prijzenkast staan alvast drie Emmy’s (Benidorm Bastards, Wat als? en Hoe Zal ik het zeggen) en we zijn er bijna zeker van dat het niet lang zal duren voordat die vergezeld zullen worden door een vierde. Of Studio Tarara hiervoor in aanmerking zal komen, betwijfelen we, maar dat heeft niets te maken met de serie op zich maar wel met de insteek van het programma; de beginjaren van VTM. Hoewel de fratsen die men hier uithaalt, waarschijnlijk ook wereldwijd achter de schermen kunnen gebeuren.

Dat mag ook niet verbazen met hoofdrolspelers die het showbizzwereldje door en door kennen en hier een serie maken die zich afspeelt in hun eigen habitat.

VTM trakteerde zijn kijkers al meteen op een dubbelaflevering van deze nieuwe serie die zich afspeelt in het jaar 1993. De twee afleveringen starten op dezelfde manier met een telefoontje, dat toekomt bij de hulpdiensten, over een ongeval aan de Medialaan in Vilvoorde, de thuishaven van VTM. Er is iemand van het dak gevallen of gesprongen maar wie er onder het laken ligt, blijft voorlopig een vraagteken. Aan het eind van de tweede aflevering heb je als kijker misschien wel een idee wie het gevallen slachtoffer is maar honderd procent zeker mag je daar absoluut niet van zijn.

Ricky Bolsens (Koen De Graeve, Van vlees en bloed) is de grote vedette van het sketchprogramma Studio Tarara. Na een feestje waarbij flink gedronken en gesnoven wordt, wordt hij bewusteloos teruggevonden op het Rad van Fortuin. Ricky belandt in het ziekenhuis en heeft wat tijd nodig om terug op zijn positieven te komen. Omdat het programma verder draaiende gehouden moet worden, wordt er een beroep gedaan op Jean van Hoof (Peter van den Begin, Hollands Hoop) om tegengas te geven aan de vrouwelijke pilaar van het programma, Sandra Verbeeck (Ruth Beekmans, Safety First). Van Hoof heeft duidelijk nog nooit van Me Too gehoord, maar we weten ondertussen allemaal dat er anno jaren negentig wel op meerdere plaatsen ongeoorloofde dingen plaatsvonden.

Wanneer Bolsens terugkeert, blijft Van Hoof echter op post en worden de sketches met drie gespeeld. Gelukkig maar, want Ricky blijkt niet goed meer in zijn vel te zitten. Hij vergeet zijn teksten, is niet bij de les en heeft duidelijk last van een identiteitscrisis wat aan het eind van de tweede aflevering leidt tot een uitbarsting naar het publiek toe.

De titel van het programma zal je als kijker waarschijnlijk doen denken dat Studio Tarara een komische reeks is. Ja, er zit heel wat humor in deze serie maar die humor is alleen maar verbonden aan het programma, Studio Tarara, niet aan de serie op zich. Studio Tarara wordt naar gelang die eerste afleveringen vorderen duidelijk een drama waarbij Bolsens de spilfiguur dreigt te worden.

Naast het televisiegebeuren waar deze serie om draait, is er ook het politieonderzoek naar het ongeluk (!). Dat wordt verteld door middel van de ondervragingen die een van de onderzoekers opnieuw beluisterd. Op die manier wordt de kijker er zich ook van bewust dat ‘de ongeluk – wanhoopsdaad thesis’ misschien wel een misdaad kan worden. Dat is iets wat we pas de komende afleveringen zullen ontdekken.

Na een feestje waarbij flink gedronken en gesnoven wordt, wordt hij bewusteloos teruggevonden op het Rad van Fortuin.

We mogen alvast de makers en de cast een pluim geven voor het acteerwerk dat we in die twee afleveringen te zien krijgen. We krijgen alvast geloofwaardige personages te zien. Dat mag ook niet verbazen met hoofdrolspelers die het showbizzwereldje door en door kennen en hier een serie maken die zich afspeelt in hun eigen habitat.
Volg Studio Tarara
Vorige aflevering
Episode 8
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5