Star Trek: Lower Decks

6.6 / 10
25 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sam Blaauboer geeft "Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)" een 7.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 21 januari 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

Star Trek: Lower Decks neemt zichzelf niet al te serieus, terwijl het toch trouw blijft aan de kennis en het gevoel van avontuur, actie en verkenning dat de Trekkies herkennen in Star Trek.

Ik heb de mogelijkheid gehad om een screening te zien van het eerste seizoen van Star Trek: Lower Decks en kan zeggen dat ik erg verbaasd ben over de kwaliteit van de serie. Ik heb het seizoen snel gebingewatched, om hem daarna even links te laten liggen zodat ik mij een mening kon vormen over dit toch wel unieke deel van het Star Trek-universum. Deze serie was overigens door andere lezers en schrijven van MijnSerie genomineerd voor animatieserie van het jaar 2020, en ik kan nu zeggen dat ik die keuze wel begrijp.

© CBS All Access


In Star Trek: Lower Decks volgen we de "lower decks"-bemanningsleden van de USS Cerritos: Beckett Mariner (Tawny Newsome, Space Force), Brad Boimler (Jack Quaid, The Boys), D'Vana Tendi (Noël Wells, Master of None), en Sam Rutherford (Eugene Cordero, Bob's Burgers). Ieder bemanningslid heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Zowel positief als negatief. Zo is Mariner de regelbreker, maar eigenlijk meer dan capabel om hoger op te komen. Boimler is juist de persoon die zich altijd aan de regels houdt, maar daardoor juist de nodige ervaringen mist. Een leuk feitje: de stemacteur voor Boimler zei tijdens San Diego Comic-Con 2019 over hem dat hij: "het theoretische gedeelte van het rijexamen met vlag en wimpel zou halen, maar als hij eenmaal in de auto zat, het een complete en totale ramp zou zijn.”

Tendi is de (misschien wel té) enthousiaste nieuweling op het schip en dient ook als een manier om de kijker kennis te laten maken met de bemanning van de USS Cerritos. Dan is er ook nog Rutherford; iemand die moet wennen aan een nieuw cyborg-implantaat. Dit personage is een verwijzing naar Geordi La Forge van Star Trek: The Next Generation.

Het doet erg denken aan de oude Star Trek series zoals, Star Trek: The Animated Series.

De bemanningsleden beleven elke aflevering een nieuw avontuur, op het schip zelf, maar ook op andere planeten. Het doet erg denken aan de oude Star Trek-series, zoals Star Trek: The Animated Series. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je niet altijd hoeft op te letten. Maar doe je dat wel, dan zie je hier en daar een grappige verwijzing naar andere Star Trek-verhalen of -personages.

Over verhaal en personages gesproken, die zijn in Lower Decks wel wat minder goed uitgewerkt, naar mijn mening. Ik ben een fan van series die een goede verhaallijn hebben, waar volgende afleveringen het verhaal uitbreiden en zorgen voor enige karakterontwikkeling. Dat zie ik helaas niet echt terug in Lower Decks. De personages blijven wat eenvoudig en het verhaal ontwikkelt zich maar weinig. Dat is absoluut jammer, want het is een leuke serie om naar te kijken.

© CBS All Access


Ik ben ook van mening dat Lower Decks niet voor de echte Trekkies is. Er mogen dan wel verwijzingen naar andere Star Trek-verhalen of -personages inzitten, maar toch denk ik dat Lower Decks meer voor de casual fans is. Het heeft echt het gevoel van een animatie (die overigens dikke prima is), en probeert ook niet iets serieus neer te zetten, zoals andere Star Trek-series. Dat zorgt er juist voor dat het ook wel gezien kan worden als een mooie introductie voor het Star Trek-universum.

Star Trek: Lower Decks is leuke en goed geanimeerde toevoeging aan het Star Trek universum en kan dienen als een perfecte introductie. Het is net even anders dan wat men gewend is van de andere Star Trek-series en neemt zichzelf dan ook niet al te serieus. Dit alles terwijl het toch trouw blijft aan het gevoel van avontuur, actie en verkenning dat de Trekkies in een Star Trek-serie willen zien.
Volg Star Trek: Lower Decks
Vorige aflevering
No Small Parts
No Small Parts
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
21 jan 2021 18:28 -
Als echte Trekkie ben ik juist wel van mening dat deze serie geschikt is voor echteTrekkies. Juist vanwege alle dingen die jij noemt. Bijvoorbeeld alle easter eggs die er in elke aflevering zijn verwerkt. Het is erg leuk om die proberen te vinden.

Dat er niet een complete story arc is over het seizoen is niet iets dat mij erg stoort. TOS en TNG hadden ook meest losstaande afleveringen. En dat je de karakters nog niet heel goed kent, dat komt ook omdat de afleveringen vrij kort zijn en er weinig tijd is om naast het verhaal ook nog aan veel karakter opbouw te doen. Maar gedurende het seizoen leer je de hoofdpersonen toch best wel kennen en wat later ook de rest van de crew.
Ik vind het een prima serie. Erg grappig en met twee benen in de Star Trek canon.
Reageer
avatar_SB16
21 jan 2021 20:43
Wat gaaf om te horen dat een echte Trekkie dit juist wel een serie vindt voor de fans! Je leert inderdaad wel de personages kennen, en hopelijk gaan ze in seizoen twee een stap verder. Ben benieuwd wat je straks vindt van seizoen twee (ergens dit jaar).
Reageer

Nieuwste recensies

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5

Tunn Is (Thin Ice) - Seizoen 1

7

The Wilds - Seizoen 1

7

The Legend of Korra - Seizoen 2

8