Spitsbroers

8.5 / 10
52 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Spitsbroers - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 15 januari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spitsbroers - Seizoen 2

Aan het eind van het eerste seizoen won Dennis Moerman (Oscar Willems – Cordon) de Gouden Schoen en draaide zijn broer Alan (Joren Seldeslachts – Beau Séjour) de gevangenis in. Daarna was het uitkijken naar het vervolg op deze in Vlaanderen gesmaakte reeks.

Aan het begin van seizoen twee lijkt KRC Genk op weg naar de titel. Dennis en Roel Thevenage (Louis Talpe – Goede Tijden Slechte Tijden) houden de gang er in tot het noodlot toeslaat voor Thevenage. Na een horrortackle ziet het er naar uit dat Roel een verdere voetbalcarrière mag vergeten. Om hem te vervangen haalt de club Andy Fonck (Manuel Broekman – Feuten) binnen, een spits die door zijn gedrag al bij meerdere clubs is buitengegooid.

Ondertussen komt Alan vrij uit de gevangenis, waar wel met een enkelband. Hij gaat op zoek naar werk maar dat blijkt voor een ex-bajesklant niet zo makkelijk te zijn. Ook zijn vriendin Nina (Lynn Van Royen – Beau Séjour), de dochter van de voorzitter van Genk, ziet een verdere relatie met Alan niet meer zitten. Voor Alan is er dit seizoen heel wat werk aan de winkel want hij wil Nina terugwinnen en blijft naarstig op zoek naar werk.

De relatie tussen de twee broers staat ook op een zeer laag pitje. Langzaam maar zeker groeien Dennis en Alan wel opnieuw naar elkaar terug, maar de relatie blijft toch broos.

Na het uitvallen van Thevenage, is Dennis de weg kwijt en met hem ook de ploeg. Vooral de relatie tussen de spelers en nieuwkomer Fonck, die zich al vlug onmogelijk opstelt ten opzichte van de andere spelers, zorgt ervoor dat de steile ambities om kampioen te worden minder haalbaar zijn dan ooit.

De inbreng van Fonck zorgt voor extra peper in het verhaalDaarnaast gebeuren er nog heel wat andere dingen in deze tweede reeks die het leven van zowel Dennis als Alan geregeld op zijn kop zetten. De pogingen van de twee broers om dit allemaal te verwerken, zorgen geregeld voor spannende momenten. Net zoals in het eerste seizoen zullen er dingen zijn die opgelost worden maar ook zaken die helemaal verkeerd gaan lopen.

Globaal gezien is het tweede seizoen van Spitsbroers gebaseerd op de blauwdruk van het eerste seizoen. Toch heb je als kijker niet echt het gevoel dat het verhaal in wezen hetzelfde stramien volgt. Natuurlijk zijn de meeste plots in een andere setting geplaatst maar als je terugkijkt en daar het verhaal van seizoen één over plakt, is seizoen twee een goed doordachte kopie van het debuutseizoen.

© VTM


Ondanks dat is Spitsbroers niets van zijn pluimen verloren. De cast komt nog sterker voor de dag dan in het eerste seizoen. De inbreng van Fonck zorgt voor extra peper in het verhaal want de Hollander pakt nog met straffere stunts uit dan zijn voorganger Thevenage.

De afloop van dit tweede seizoen zorgt er in ieder geval voor dat er een grote opening gemaakt is om aan deze reeks nog een derde seizoen te breien. Wij zullen er in ieder geval niet rouwig om zijn.
Volg Spitsbroers
Vorige aflevering
De transfer
De transfer
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Beast Must Die - Seizoen 1

7

Nisser - Eerste aflevering

8.5

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8
Spitsbroers