Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Helgoned geeft "Six - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door Helgoned op 27 januari 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Six - Eerste aflevering

The History Channel is al lang geen zender meer met alleen maar documentaires. Series als Vikings, Hatfield & McCoys, Ancient Aliens en Pawn Stars worden door de zender uitgezonden. Woensdag 18 januari 2017 ging de serie Six in première. De titel slaat op een eenheid van de Amerikaanse marine SEALs, commando’s gespecialiseerd in geheime operaties. Dit eliteteam legt rechtstreeks verantwoording af aan de Amerikaanse president. Het team bestaat onder andere uit Joe “Bear” Graves (Barry Sloane, Revenge), de ervaren Ricky “Buddha” Ortiz (Juan Pablo Raba, Narcos), Alex Caulder (Kyle Schmid, Blood Ties) en Robert Chase (Edwin Hodge, Chicago Fire), de opvolger van Ortiz. Het team staat in Virginia Beach klaar voor hun volgende opdracht als ze slecht nieuws ontvangen over Richard Taggart (Walton Goggins, Justified en The Shield) hun voormalige leider. Hij was voor zichzelf begonnen als beveiligingsfunctionaris annex huurling in Lagos, Nigeria. Daar is hij samen met een schoolklas kinderen en hun lerares Na’ome (Nondumiso Tembe) ontvoerd door Boko Haram.

Six
© History


De eerste aflevering wordt er gebruik gemaakt van diverse flashbacks. Twee jaar geleden was Richard ‘Rip’ Taggart de baas van SEAL team Six en we zien beelden van hem in een missie in Afghanistan als een echte meedogenloze en keiharde leider in het veld. Hij staat echter constant onder grote druk en zijn privéleven lijdt zwaar onder zijn werk. Zodra het team hoort dat Taggart ontvoerd is, maken zij zich op voor een reddingsactie. Niet iedereen is daar overigens meteen enthousiast over, er zijn leden van het team die wat bedenkingen hebben vanwege het verleden. Op hetzelfde moment probeert Taggart samen met de andere gijzelaars te overleven in gevangenschap van de terroristen. Daarbij speelt nog een dreigende ontwikkeling op de achtergrond. De IS terrorist Nasry (Dominic Adams, Devious Maids) heeft nog een appeltje te schillen met Taggart en hij krijgt er lucht van dat deze gevangen wordt gehouden.

De actiescènes in deze eerste aflevering zien er goed uit. De serie is gemaakt door vader en zoon William en David Broyles, beiden ex-militairen met gedegen televisie en filmervaring. Daarnaast is een voormalig SEAL militair als adviseur ingehuurd. Behalve de hoofdpersoon, blijven de andere personages oppervlakkig. De terroristen zijn zwaar gelovige fanatici en de achtergrond van de Amerikaanse militairen worden ook heel globaal belicht. Ze zijn excellent in hun werk, maar aan het thuisfront slaan ze geen goed figuur. Daar staat tegenover dat Walton Goggins, die ik vooral ken uit de film The Hateful Eight, absoluut overtuigt in zijn rol en hij laat goed zien welke mentale en fysieke prijs betaald wordt door zijn werk. Zijn charisma draagt deze eerste aflevering dan ook volledig vind ik.

[image-69101]

Er komen acht afleveringen van Six. Er is dus nog volop ruimte om ook de andere personages volledig tot hun recht te laten komen. Het hoofdbestanddeel van de serie is actie, en die ziet er degelijk uit. Het geweld is heftig, realistisch en het is geen serie voor vroeg op de avond. Lesli Linka Glatter regisseerde deze eerste aflevering, eerder was zij verantwoordelijk voor afleveringen van Homeland en Pretty Little Liars. De verschillende personages komen echter nog niet echt uit de verf. Daardoor blijft de serie voor mij nogal aan de oppervlakte. De vergelijking met het begin van series als The Unit en Strike Back is snel gemaakt. Vergeleken met die series heeft Six nog een lange weg te gaan. De pilot is te gladjes gemaakt en teveel standaard om positief op te vallen.
Volg Six
Vorige aflevering
Danger Close
Danger Close
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Six