Salamander

8.1 / 10
50 min
Actie, Drama, Avontuur, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Salamander - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 27 april 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Salamander - Seizoen 2

Liefst zes jaar heeft het geduurd voor het tweede seizoen van de Vlaamse topreeks Salamander een feit was. Nadat inspecteur Gerardi (Filip Peeters, Smeris) Salamander heeft opgedoekt in seizoen 1, komt hij tot rust bij de vrouw van zijn vermoordde compagnon. Die rust is echter relatief als bij een nieuw onderzoek blijkt dat Salamander nog steeds enkele niet onthoofde tentakels heeft.

Het mysterie, de spanning, de tegenwerking en het verraad, zorgen ervoor dat Gerardi opnieuw heel wat watertjes moet doorzwemmen om tot resultaat te komen.Alles draait rond een filmpje waarop de kandidaat-president van het Afrikaanse ministaatje Kitanga een moord pleegt. Zijn entourage wil kost wat kost dat filmpje in handen krijgen en deinst niet terug voor een moord meer of minder. Zo komt Gerardi opnieuw op het spoor van Salamander wanneer hij de moord op een Afrikaan in Brussel onderzoekt.

Zijn superieuren en zijn omgeving vinden echter dat hij spoken ziet. Gerardi zet echter door en zijn ontdekkingen leiden naar de Afrikaanse diamanthandel die vertakkingen blijkt te hebben tot in de hoogste regionen van de Belgische politiek.

Voor Gerardi begint een echte calvarietocht om enerzijds de bewijzen te vinden en er anderzijds voor te zorgen dat ze niet in verkeerde handen komen. De druk op de man is groot want heel wat partijen zijn op zoek naar het bewuste filmpje. Wanneer dan ook zijn dochter Sofie (Violet Braeckman, Aspe) door een adept van Salamander ontvoerd wordt, stijgt de spanning. Gaat Gerardi dit tot een goed einde brengen en wat zijn de gevolgen van de dingen die hij ontdekt heeft?

© Eén


Alle ingrediënten die het eerste seizoen van deze Vlaamse reeks zo goed maakten zijn opnieuw aanwezig. Het mysterie, de spanning, de tegenwerking en het verraad, zorgen ervoor dat Gerardi opnieuw heel wat watertjes moet doorzwemmen om tot resultaat te komen. Dit zorgt er echter voor dat het recept van seizoen één grotendeels herkauwd wordt en dat dit tweede seizoen vooral gered moet worden door de acteurs, met Filip Peeters zelf op kop. Hij zorgt ervoor, door de manier waarop hij Gerardi neerzet, dat de kijker in de ban blijft van de gebeurtenissen in dit tweede seizoen.

Salamander blijft topfictie van eigen (Vlaamse) bodem. Al geven de tien afleveringen van dit nieuwe seizoen niet meer voor hetzelfde gevoel als de eerste reeks. Daarvoor wordt er iets te veel uit hetzelfde vaatje getapt en wordt het geheel te voorspelbaar.
Volg Salamander
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Salamander