Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
SAKAMOTO DAYS - Seizoen 1 (deel 1)
7.5
Sam Blaauboer geeft SAKAMOTO DAYS - Seizoen 1 (deel 1) een 7.5.

SAKAMOTO DAYS - Seizoen 1 (deel 1)

Als liefhebber van dit genre word ik altijd enthousiast wanneer er een nieuwe anime op Netflix verschijnt, en met SAKAMOTO DAYS was dat niet anders.
Het eerste seizoen van SAKAMOTO DAYS, gebaseerd op de populaire manga van Yuto Suzuki, is nu volledig te streamen op Netflix. Maar weet de anime de actie en humor van het bronmateriaal goed over te brengen?

We volgen Sakamoto Taro (Tomokazu Sugita), een ex-tophuurmoordenaar, die afstand heeft gedaan van zijn vak en nu een rustig leven leidt terwijl hij met zijn gezin een kleine buurtsuper runt. Zijn leven neemt echter een wending wanneer oude ‘collega’s’ opduiken en wraak komen nemen. Om zijn vredige leven te behouden, bundelt Taro zijn krachten met nieuwe kameraden Shin Asakura (Nobunaga Shimazaki), een telepathische huurmoordenaar, Lu Shaotang (Ayane Sakura), een bekwame martial artist en dochter van een Chinese triadeleider, en Heisuke Mashimo (Ryouta Suzuki), een simpele maar getalenteerde scherpschutter.

SAKAMOTO DAYS
© TV Tokyo


Zoals ik eerder al aangaf in de recensie van de eerste aflevering, is de animatiestijl bescheiden en effectief. Ja, we kijken niet naar een strakke Ufotable-productie (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba), maar voor een anime die te omschrijven is als 'slice of life meets John Wick' past deze eenvoudige stijl erg goed. SAKAMOTO DAYS barst ook van de humor en luchtige momenten, die mede dankzij de animatiestijl extra tot hun recht komen. De mix van bizarre situaties waarin de 'familie' terechtkomt, gecombineerd met droge humor en eenvoudige stijl, zorgt ervoor dat het eerste seizoen op zijn eigen manier toch vermakelijk blijft.

De gevechten leunen niet op overdreven effecten of extreme moves, maar zijn juist doordacht en wat trager

Om de luchtige toon te compenseren, bevat SAKAMOTO DAYS ook enkele sterke en leuke gevechtsscènes die laten zien waarom Taro ooit zo gevreesd was. De gevechten leunen niet op overdreven effecten of extreme moves, maar zijn juist doordacht en wat trager. Bijna elke aflevering heeft wel een gevecht dat simpelweg vermakelijk is om naar te kijken, of het nu gaat om Taro vs. Boiled (Yasuhiro Mamiya) in afleveringen 4 en 5, of Shin vs. Tatsu (Taishi Murata) in aflevering 3. De actie wordt verder versterkt door de uitstekende soundtrack, die me gek genoeg deed denken aan de klassieker Cowboy Bebop. De energieke muziek creëert een dynamische sfeer die mooi aansluit bij de actie.

SAKAMOTO DAYS
© TV Tokyo


Hoewel de anime vol humor en luchtige momenten zit, wijkt deze nooit te ver af van zijn kern: het verhaal van een gepensioneerde huurmoordenaar die zich, ondanks zijn rustige leven, op elk moment kan verdedigen. Aflevering drie benadrukt de warme, familievriendelijke kant van de personages in de serie, terwijl bijvoorbeeld aflevering vijf een serieuzer element introduceert met de mysterieuze Slur (Daisuke Namikawa), wat hint naar een groter overkoepelend verhaal. De personages zijn verrassend goed uitgewerkt, met doordachte achtergronden die in het verhaal worden verweven, waardoor ze meer diepgang krijgen dan ik in eerste instantie had gedacht.

SAKAMOTO DAYS is verfrissende en vermakelijke anime die actie en humor combineert tot een pakkend geheel


Nadat ik de eerste aflevering had gekeken was ik wat sceptisch, maar SAKAMOTO DAYS bleek uiteindelijk een verrassend leuke anime te zijn. De eenvoudige animatiestijl brengt zowel de humor als de dynamische gevechten goed tot leven. En dankzij deze stijl en de energieke soundtrack zijn de gevechten een genot om naar te kijken. Met een komische ondertoon en goed uitgewerkte personages is SAKAMOTO DAYS een verfrissende en vermakelijke anime die actie en humor combineert tot een pakkend geheel.
Video on youtube

Over de auteur, Sam Blaauboer

Sam Blaauboer
Sam Blaauboer (1998) is iemand die graag de balans zoekt tussen het kijken van series en het schrijven hierover. Vanaf eind 2016 schrijft Sam korte(re) recensies waar hij zijn enthousiaste mening geeft over de meest uiteenlopende series. Zijn interesses liggen bij vele genres. Van de donkere komedie Rick and Morty tot de documentaire Story of God with Morgan Freeman en van de misdaad Sherlock Holmes tot de sciencefiction Star Trek: Discovery. Hij staat altijd open voor nieuwe suggesties. Naast series is hij ook fervent fan van films, games en strips, maar hier zal je alleen zijn serierecensies treffen.
Bekijk profiel van Sam Blaauboer
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten