Romulus

7.5 / 10
58 min
Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Romulus - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 23 juni 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Romulus - Seizoen 1

De opvallend originele aanpak levert Romulus extra punten op.

Het Italiaanse Romulus is duidelijk geïnspireerd op historische gebeurtenissen. Het verhaal gaat over het ontstaan van Rome. Men is ver gegaan om het historische gevoel goed vorm te geven. Zo spreekt iedereen Latijn! Ondanks die aanpak is Romulus ook bewust benaderd als fantasy. Het geeft veel ruimte om het verhaal aan te passen zoals de makers dat willen. Het gevolg is een historisch fantasy verhaal dat grotendeels natuurgetrouw aanvoelt. Dat komt ook omdat de televisieserie een overdaad aan special effects mist. Aan de andere kant zijn bijvoorbeeld de steekwapens behoorlijk modern voor de tijd waarin de serie zich afspeelt.

© Sky Atlantic (IT)


Goed geïntegreerd in de serie is de mystiek en het (bij)geloof dat zich in de hoogtijdagen van Rome verder zal ontwikkelen. De verschillende koninkrijken worden beïnvloed door een geloof waarbij het slachten van dieren een grote rol speelt. Mars is daarbij de grote inspirator. Verder is er een vroege versie van de vestaalse maagden actief. In het bos is een cultus rondom de wolf. Een mythisch wezen die niet zo mythisch lijkt te zijn. Het houdt echter tot het einde van de serie haar kracht.

Uiteindelijk draait het verhaal, zoals zo vaak, om het krijgen en behouden van de macht. Daarvoor worden broedermoord, familieverraad, haat, geweld, maar ook liefde niet geschuwd. Wanneer de grote koning der koninkrijken vervangen wordt, begaat zijn broer Amulius (Sergio Romano, La Fuggitiva) de grootste zonde die denkbaar is. Door zijn sluwheid krijgt zijn neef Yemos (Andrea Arcangeli, Trust) de schuld. Yemos slaat op de vlucht en komt in het bos de sluwe en manipulatieve Wiros (Francesco Di Napoli) tegen. Tussen hen ontstaat een ongewone vriendschap.

Romulus is een eigenzinnige en geslaagde mix van historie en fantasy.Ilia (Marianna Fontana), de dochter van Amulius, is uit op wraak. Zij wil de wandaad die in haar ogen begaan is door Yemos wreken. Zij gaat daar erg ver in. Zij zoekt haar heil bij de priester van Mars. Hij is degene die haar opleidt tot vechtmachine. De boodschap van de priester is mystieker dan Ilia op dat moment wil horen. Wanneer Ilia haar kans ziet om wraak te nemen gaat ze daar vol voor.

© Sky Atlantic (IT)


Yemos en Wiros komen terecht in de cultus van de wolf. Zij vinden daar onderdak en medestanders in hun gevecht tegen hun tegenstanders. Hun methoden zijn nogal onorthodox. De cultus overvalt mensen op de doorgaande wegen in het bos. Men gebruikt kannibalisme waardoor de volgers van de wolf een mythische status krijgen. Het zorgt voor angst, maar ook voor haat. Haat die de cultus op dreigt te breken wanneer de machtige krachten die zich tegen Yemos hebben gekeerd zich ook op hen richt.

Men is ver gegaan om het historische gevoel goed vorm te geven.Romulus is een eigenzinnige en geslaagde mix van historie en fantasy. De kracht van de serie is dat het fantasy deel geen opgeblazen special effects oplevert, maar een subtiele aanvulling op het verhaal is. De acteurs zijn bijna allemaal relatief onervaren. Het levert nieuw talent op, maar zorgt ook voor een van de minpunten van de serie. Soms wordt er door sommige acteurs nog wat houterig geacteerd. Dat niveau verbetert naarmate de serie vordert. Het is niet voor niets dat het tweede seizoen bevestigd is, want dit vraagt om meer.
Video on youtube
Volg Romulus
Vorige aflevering
Superbos
Superbos
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Romulus