Rick and Morty

8.4 / 10
23 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Conan Miller geeft "Rick and Morty - Seizoen 6 (Blu-ray)" een 9.
Geschreven door Conan Miller op 14 Mei 2023.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Rick and Morty - Seizoen 6 (Blu-ray)

Rick en Morty beleven nieuwe avonturen in hun voortdurende strijd tegen gevaren die zij meestal zelf hebben veroorzaakt.

Hoe vertel je waar een seizoen van Rick and Morty over gaat? Eerlijk gezegd is dat nauwelijks mogelijk, want het verhaal doorkruist het hele universum en talloze dimensies. Het kan je vergeven worden wanneer je al na enkele afleveringen de draad kwijt bent. Wie is wie en uit welke dimensie komen zij? Maakt niet uit, want saai wordt het nooit.

Het geniale van Rick and Morty is dat je ook van de serie kunt genieten als je de grip op deze details kwijt bent geraakt. Het zorgt er ook voor dat je elk seizoen meerdere keren kunt zien en steeds kunt genieten van nieuwe inzichten. De scripts zijn enorm slim geschreven en zitten vol gedachtenkronkels voor gevorderden.

Elke aflevering is een zelfstandig verhaal met een thema dat losjes gebaseerd is op een populaire film. Tegelijkertijd loopt er een rode draad door de seizoenen. Ook dit seizoen wordt er geknokt tegen buitenaardse antagonisten, zijn er familiale twisten, probeert Rick soms iets aardiger tegen Morty te zijn en groeien de Smiths weer in hun ontwikkeling.

Zo ontdekt Jerry ongekende mogelijkheden in zichzelf en leert Beth van zichzelf te houden. Summer doet een Die Hard en we zien hoe 5 miljard Morty’s zich weten te redden zonder Rick. In seizoen 6 jaagt Rick zelf nog altijd op Rick Prime, de originele Rick die verantwoordelijk is voor de dood van Diane en Beth Sanchez in Dimensie C-137.

We springen dus weer vrolijk van dimensie naar dimensie en komen daar regelmatig oude bekenden tegen. Soms leren we weer iets meer over deze personages waardoor ze meer diepgang krijgen. In Rick and Morty zit ontzettend veel psychologie verstopt. Wie dat boven de pet gaat kan altijd nog genieten van de vele verwijzingen naar de popcultuur in z’n breedste vorm. En als dat niet lukt zijn er altijd nog de vele platte grappen en bekende situaties om je te laten lachen.

Rick and Morty blijft mij boeien en verbazen. Het schrijfwerk is ook nu weer van de bovenste plank. Elk seizoen wordt de animatie weer wat beter en meer complex. Deze serie is genieten van interdimensionaal reizen op z’n meest chaotisch. En je hoeft geen honderden euro’s aan kristallen uit te geven om mee te doen.

Ik bekeek dit seizoen op Blu-ray. Naast de fraaie SteelBook krijg je een aantal extra’s waarin meer wordt verteld over elke aflevering en over de favoriete scenes van het productieteam. Ik had graag meer extra's gezien, maar een animatieserie biedt daartoe waarschijnlijk minder mogelijkheden dan een traditionele film of serie.

Rick and Morty is nog altijd een aanrader en seizoen 6 stelt nergens teleur. Voor mij een dik verdiende 9.

Rick and Morty
© Adult Swim
Video on youtube
Volg Rick and Morty
Vorige aflevering
Ricktional Mortpoon's Rickmas Mortcation
Ricktional Mortpoon's Rickmas Mortcation
06x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rick and Morty