Rick and Morty

8.4 / 10
23 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Conan Miller geeft "Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)" een 9.
Geschreven door Conan Miller op 18 januari 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)

De relatie tussen Rick en Morty wordt dit seizoen zwaarder op de proef gesteld dan ooit. Ook de rest van de familie moet er weer aan geloven. Letterlijk en meer dan eens.

Mijn recensie over de eerste vier seizoenen van Rick and Morty was erg lovend. Dit nieuwe seizoen bestaat weer uit tien afleveringen van zo’n twintig minuten vol explosies, ruimtereizen, complotten, ethische dilemma’s, seks en leugens. Dat zou voor elke serie voldoende zijn om jarenlang hun plekje op tv op te eisen, maar voor Rick and Morty is dat gewoon een doorsnee aflevering.

Er zijn weinig series die zo terloops en tegelijkertijd zo diepgaand het beste en het slechtste van de mensheid kunnen laten zien.

Er zijn weinig series die zo terloops en tegelijkertijd zo diepgaand het beste en het slechtste van de mensheid kunnen laten zien. Er gebeurt in elke episode dan ook altijd erg veel. Dat kan het wat verwarrend maken, maar met deze dvd in je kast kun je het net zo vaak bekijken als je nodig vindt. De herbekijkfactor (nee, dit staat niet in de Dikke VanDale) is enorm groot.

De technische ontwikkeling van de serie is ook behoorlijk indrukwekkend. Vergeleken met de eerste afleveringen is dit seizoen een klein feestje voor animatoren en hun collega’s. De animatie, de achtergronden, belichting- en andere effecten; het is allemaal flink doorontwikkeld. Het team dat aan dit laatste seizoen heeft gewerkt is dan ook weer groter dan hiervoor. Samen met de technische ontwikkelingen en het grotere budget heeft dat ervoor gezorgd dat dit seizoen sneller klaar was dan de vorige.

Wat ook een factor is geweest? Ja hoor, Covid-19. De details worden uitgelegd in een van de vele extra’s die deze dvd rijk is, maar kort gezegd zijn video-vergaderingen korter en saaier, dus effectiever. Voor de rest is er voor animatoren en tekstschrijvers niet zoveel veranderd. Dat weet ik helaas uit ervaring.

Terug naar Rick and Morty. Over de afleveringen vertel ik niets, behalve dat ze van dezelfde diepgaande kwaliteit zijn als hiervoor. Ik denk dat alles wat ik er inhoudelijk over vertel als een spoiler opgevat zou kunnen worden. Los daarvan kun je deze serie wel proberen uit te leggen, maar je doet de beelden dan echt wel tekort.

Nou, vooruit, eentje dan: Morty krijgt eindelijk een vriendinnetje. Maar ze heeft wel al vijf kinderen die ouder zijn dan zij. Onlogisch? Nee hoor, niet bij Rick and Morty. Leuk extraatje: er werken veel bekende mensen uit de film- en tv-wereld mee aan dit seizoen!

Deze serie is een echte aanrader voor wie bereid is met een frisse blik naar een serie te kijken die het presteert om existentialistische vraagstukken en relatieproblemen zowel absurdistisch als realistisch in beeld te brengen zonder dat het saai of langdradig wordt. Seizoen 5 krijgt van mij een verdiende 9.
Video on youtube
Volg Rick and Morty
Vorige aflevering
Analyze Piss
Analyze Piss
06x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rick and Morty