Peaky Blinders

8.6 / 10
58 min
Misdaad, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Peaky Blinders - Seizoen 4 (DVD)" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 1 juni 2018.
Leuk?
2
4
Bekijk stemmen

Peaky Blinders - Seizoen 4 (DVD)

Mochten we een toplijstje maken van de beste Britse reeksen tot op heden in de eenentwintigste eeuw dan mag je er bijna zeker van zijn dat Peaky Blinders heel hoog zou afklokken. De reeks rond de straatboefjes Shelby die zich langzaam maar zeker opwerkten in het misdaadmilieu werd van bij de start geprezen voor het acteerwerk en de sfeer die opgebouwd werd in de reeks. Ondanks het vele geweld dat de afleveringen doorspekt, kreeg de serie heel wat volgelingen en de fans kijken jaar na jaar uit naar het nieuwe seizoen.

Jammer genoeg kiezen ze hier puur voor geldgewin.In dit vierde seizoen krijgen de Shelby’s naast hun familiale problemen de Amerikaans- Italiaanse Mafia op hun dak. Daarnaast worden hun legale activiteiten in hun fabrieken ondermijnd door het opkomende communisme en een vakbondactiviste. Heel wat stof om de serie, die inmiddels in de tweede helft van jaren twintig belandt is, zes afleveringen lang spannend te houden en de kijker in de ban te houden van het wel en wee van de Shelby’s.

Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat Peaky Blinders al sinds de uitzending van het eerste seizoen kon rekenen op positieve reacties van zowel pers als publiek. De sobere stijl, de beeldregie en de plaatsing in de tijd, zorgen er voor dat het voor de kijker telkens zestig minuten lang genieten is. De vaste acteurs hebben in de loop der jaren hun personages geperfectioneerd en nieuwelingen zorgen steeds voor extra vuur in het verhaal.

© BBC One


Toch moeten we deze dvd-recensie afsluiten met een negatieve noot. De serie op zich blijft staan als een huis maar de fans van de reeks komen er maar bekaaid vanaf. Zes afleveringen van een uur verdeeld over twee schijfjes zonder ook maar een enkel extraatje. Als je dan het woelige verhaal bekijkt van de Peaky Blinders en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, bekijkt, weet je dat er toch voldoende ruimte moet zijn om de liefhebbers een paar extra’s voor te schotelen. Jammer genoeg kiezen ze hier puur voor geldgewin. De score van deze dvd valt dan ook laag uit ondanks dat de reeks op zich een dikke negen verdient.
Volg Peaky Blinders
Vorige aflevering
Mr. Jones
Mr. Jones
05x06
Leuk?
2
4
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Foxlife12
01 jun 2018 20:35 -
Is het misschien een idee om het seizoen een score te geven en niet de DVD uitgave (waar een minder groot publiek warm van loopt). Het lijkt steeds alsof je series negatief scoort.... geef een cijfer voor het seizoen en zet de dvd-score gewoon mee in het verslag?
Reageer
avatar_rotthierpeter
02 jun 2018 09:20 -
Het seizoen op zich is al eerder gerecenseerd. als ik een dvd bespreek kijk ik minder naar de inhoud van het betreffende seizoen maar naar de extra's die ik terugvind op de dvd. als die nihil zijn dan vind ik dat geen hoge score kan geven aan de dvd-release op zich.
Reageer

Nieuwste recensies

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7