Peacemaker (2022)

7.8 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Peacemaker (2022) - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 16 januari 2022.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Peacemaker (2022) - Eerste aflevering

Peacemaker (2022) is een personage uit de film Suicide Squad (2021) dat in deze HBO Max superheldenserie op de voorgrond mag treden.

Lezers die de film Suicide Squad gezien hebben konden al kennis maken met superheld Peacemaker. Peacemakers doel is om vrede te brengen maar het maakt hem niet uit hoeveel mensen hij daarvoor moet vermoorden.

Peacemaker heeft een vintage attitude die mij doet denken aan de actie series en films uit de jaren tachtig.

Voor de rol van Christopher Smith alias Peacemaker kwam men terecht bij John Cena, een professionele worstelaar, die ook al in de film de rol van dit personage op zich nam. Het is niet voor het eerst dat film- en seriemakers een spierbundel optrommelen om een hoofdrol op zich te nemen. De getrainde film- en seriekijker weet dan al dat de acteerprestatie van het belangrijkste personage geen hoge toppen zal scheren. Zijn job is om de spieren te laten rollen en de grapjas uit te hangen. Hoewel we moeten toegeven dat Cena zijn uiterste best doet om echt te acteren.

© HBO Max


Na een intro waarin wordt teruggegrepen naar de gebeurtenissen in de film gaat de serie echt van start met de serie intro waarin Peacemaker een belachelijk dansje maakt op de tonen van 'Do You Wanna Taste It' van de Noorse glam metal band Wig Wam. Wat de muziek betreft in deze eerste aflevering van Peacemaker (2022) zit deze serie bij mij alvast goed. Nashville Pussy, Y & T, The Poodles, Tigertailz en Quireboys staan allemaal in mijn cd-kast te pronken en de songkeuze voor de eerstvolgende afleveringen ziet er ook niet slecht uit. Die soundtrack blijkt ook heel belangrijk te zijn voor de makers van de serie, getuige de scène waarin Peacemaker mee kweelt met Quireboys. Die scene is ook de aanzet van het beste stuk van deze eerste aflevering wanneer Cena zijn torso en worstelcapaciteiten mag demonsteren.

Zijn job is om de spieren te laten rollen en de grapjas uit te hangen.

Er zit ook heel wat humor in de serie. Zo is de sidekick van Peacemaker een arend (Eagly), stapt de held in volledige uitrusting binnen in een chic restaurant voor een etentje met zijn team. Hoewel team een groot woord is, want ze hebben hem alleen maar ingelijfd als huurling. En ook dat moet je weer met een korreltje zout nemen, want de man is niet echt vrij om een opdracht al dan niet aan te nemen.

Peacemaker (2022) is pretentieloos amusement waarin geregeld toch een hedendaagse boodschap is in verwerkt. De serie heeft een vintage attitude die mij doet denken aan de actieseries en films uit de jaren tachtig. Denk maar aan The A-team, The Six Million Dollar Man, Rambo en nog enkele andere series en films uit die periode. De hele sfeer in de serie ademt ook die periode uit, net zoals de soundtrack van de serie, hoewel niet alle songs dateren uit de jaren tachtig. Maar dat is ook zo met bepaalde technieken in het opnameproces die men in de jaren tachtig nog niet kende maar die nu wel gebruikt kunnen worden.

© HBO Max


Om een echt oordeel te vellen over Peacemaker (2022) is het nog te vroeg. Misschien daarom dat HBO Max onmiddellijk drie afleveringen de wereld instuurde. Voor de muziekkeuze kan ik alleen maar een dikke tien geven, maar dat heeft puur te maken met mijn persoonlijk muzikale smaak. Voor de acteerprestatie van Cena houden we het voorlopig op doordeweeks, hoewel ik hem ervan verdenk heel veel, maar dan ook heel veel films van Stallone en Schwarzenegger gezien te hebben, want de humor die uit zijn mond komt is even droog, maar nog net een tikkeltje minder.
Video on youtube
Volg Peacemaker (2022)
Vorige aflevering
It's Cow or Never
It's Cow or Never
01x08
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Peacemaker (2022)