Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Pilot-seizoen ABC, CBS, FOX, NBC en The CW

Dit jaar is het pilot-seizoen anders dan voorheen. Pilots van vorig jaar zijn nog niet afgerond door de productiestop en naar verwachting zullen nieuwe pilotsscripts later binnen komen.

Met deze nog openstaande pilots en het idee dat de pilotscripts later binnenkomen dan gewend, zullen de beslissingen over de pilots van 2021 waarschijnlijk ook later plaatsvinden dan normaal. ABC, CBS, FOX, NBC en The CW hebben nu voor het grootste deel duidelijk wat ze doen met de nog liggende pilots. Daarnaast is er nog de vraag hoe het aankomende pilotseizoen zal lopen?

Drie 2020 pilots van ABC kregen gelijk een serie bestelling Big Sky, Rebel (2021) en de komedie Call Your Mother. Daarnaast heeft het netwerk ook de serie Home Economics opgepakt. De opnames van de pilot van Harlems Kitchen werden verplaatst naar deze maand, maar ABC heeft toch besloten niet door te gaan met de serie. Dan blijven de pilots Bossy en Work Wife nog over voor ABC uit 2020. Work Wife is al gefilmd, maar er is nog niets over besloten. Bossy moet nog gefilmd worden, ook daar is nog niets over bekend. Uit de tweede pilot ronde heeft ABC de pilots Triage, National Park Service en Acts Of Crime. Tirage is onlangs afgemaakt, National Park Service zal Triage hierin waarschijnlijk volgen. ABC heeft aan Acts Of Crime al een pilotproductie toegezegd. Naast de eerder genoemde omstandigheden kan het zijn dat de pilotbestellingen bij ABC ook vertraging oplopen door interne verschuivingen van posities bij het netwerk.


Big Sky

De enige pilot die voor de lockdown kon worden afgerond is afkomstig van CBS, het gaat hier over de pilot van B Positive. Waarvan de opnames wel van start konden tijdens de pandemie, net als United States of Al van dezelfde maker. The Equalizer en het Silence of the Lambs serievervolg Clarice kregen van het netwerk een directe seriebestelling. Uiteindelijk zijn de pilots van Ghosts, Wild Things (ook bekend als Big Bad Wolfes) en The Three Of Us ook gefilmd. De Pilot Ways & Means zal deze maand gefilmd worden in New York, de opname van Good Sam staat gepland voor volgende maand in Canada en Welcome To Georgia zal in maart worden opgenomen. De komedie Jury Duty maakt bij het netwerk kans op een pilot pickup.

Call Me Kat is net van start gegaan en kreeg vorig jaar bij FOX een directe seriebestelling. Het netwerk is sinds kortgelden ook weer bezig met de pilot This Country, waarvan een deel voor de productiestop al was afgerond. Zodra het veilig is staan de opnames voor The Cleaning Lady, Blood Relative en Pivoting gepland voor volgende maand. De opname van Big Leap was afgelopen december al van start gegaan, maar moest stilgelegd worden vanwege positieve coronagevallen onder de cast/crew. Het lijkt er op dat hiervan de productie in Februari weer kan worden opgepakt. Naar verluidt heeft Fox twee projecten lopen die mogelijk een directe seriebestelling kunnen ontvangen, het gaat om Our Kind of People en Country Music Dynasty-drama. Daarnaast gaf FOX een reboot van Fantasy Island laatst al een directe seriebestelling en wordt er gewerkt aan een geanimeerde komedieserie van Dan Harmon.


Call Me Kat

NBC heeft de pilot Debris weer opgepakt, een deel van de pilot was voor de productie stop al gefilmd. Naar verwachting zal La Brea binnenkort groenlicht krijgen van het netwerk, afgelopen zomer besloot NBC de serie een seriebestelling te geven. Ook wordt er verwacht dat American Auto en Grand Crew binnenkort groenlicht krijgen. NBC vernieuwde de cast opties namelijk, vanwege de vertragingen. NBC overweegt om de pilots At That Age, Echo, Crazy for You, Jefferies en Someone Out There dit seizoen weer als pilot op te pakken. Ook hier geldt dat de pilotbestelling naast de omstandigheden vertraging op kunnen lopen door ontslagen binnen de bedrijven van NBC.

The CW heeft afgelopen jaar een directe serie bestelling geplaatst voor de series Superman & Lois, Walker, Kung Fu en The Republic of Sarah. Het netwerk heeft besloten om niet verder te gaan met de bestelde pilot van de Arrow spinoff, Green Arrow and the Canaries. De pilot werd vorig jaar januari uitgezonden als een aflevering van het laatste seizoen van Arrow. Wel gaat The CW verder met de prequel van The 100, de serie zal waarschijnlijk uitgezonden worden bij zowel The CW als HBO Max. De opties op de cast van beide pilots zijn afgelopen jaar al verlopen. De pilots Maverick en The Lost Boys worden mogelijk doorgeschoven naar deze pilot ronde. Naar verluidt zal The CW weer een aantal series een directe serie bestelling geven, waaronder Wonder Girl en Naomi.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
10 jan 2021 16:43 - 12 jan 2021 11:16
Dat de spinoff Green Arrow and the Canaries niet door gaat verbaasd mij niets. Er zijn maar weinig spinoff series die het net zo goed, of zelfs beter doen, dan de serie waar het van word afgeleid.. en Arrow had al niet geweldige kijkcijfers aan het einde.
Hoewel ik Katherine McNamara, die Mia (kind van) speelde, erg goed vindt, vind ik zowel Katie Cassidy (Laurel) en Juliana Harkavy (Dinah) het net niet hebben.
Reageer

Laatste nieuws

Op 18 januari 2021 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 26ste Critics' Choice Television Award. Op 7 maart 2021 zullen de prijzen worden uitgereikt.
Vandaag, 14:00
1
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Oogappels. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 13:00
De productie van het eerste seizoen is nog niet eens afgerond, toch hebben BBC en Amazon de Britse komedieserie al vernieuwd met een tweede seizoen.
Vandaag, 10:00
1
Het vijfde seizoen van Queen Sugar gaat volgende maand in première, maar OWN heeft de Amerikaanse dramaserie nu al vernieuwd met een zesde seizoen.
Vandaag, 09:00
Ziggo is een van de vele aanbieders voor Nederlandse zenders op de televisie. Toch maken niet alle abonnees gebruik van de Ziggo Go app. Deze app biedt de mogelijkheid om ook via een tablet of smartphone televisie te kijken.
Gisteren, 11:00
Ook in de week van 11 tot en met 17 januari hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 02 van 2021.
Gisteren, 09:00
2