Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Actrice Jessica Walter overleden

Actrice Jessica Walter overleden

Emmy winnende actrice Jessica Walter is op tachtigjarige leeftijd overleden. De actrice verscheen in Arrested Development en Archer.
In 2005 ontving Jessica Walter een Emmy voor haar rol als de alcoholische Lucille Bluth in Arrested Development. In 1975 werd ze ook al genomineerd voor een Emmy, voor haar rol in Amy Prentiss. Ook in 1977 en 1980 werd ze genomineerd, respectievelijk voor een gastrol in The Streets of San Francisco en een ondersteunde rol in Trapper John, M.D.

In de Amerikaanse animatieserie Archer sprak ze de stem in van Malory Archer voor maar liefst al 119 afleveringen. Door de jaren heen was ze onder andere te zien in Jennifer Falls, Retired at 35, 90210 en Gravity. In 1995 verscheen ze in een aflevering van Law & Order en in 2015 was ze te zien in NCIS. De laatste serie waar Walter in te zien was is American Housewife, de aflevering waarin ze te zien was werd eind vorige maand uitgezonden. Afgelopen woensdag is Jessica Walter op tachtig jarige leeftijd overleden in New York.


Jessica Walter
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Faceman
Faceman 26 maart 2021, 12:08
Ken haar alleen van Archer(stem) en Arrested Development waarin ze fantastisch is als Lucille Bluth. RIP.
Log in om een reactie achter te laten