Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Hulu komt met nieuwe serie Love, Victor

Het streamingplatform Disney+ werkte tot voor kort aan een televisieserie op basis van de lhbt-speelfilm Love, Simon. Dat werd in juni 2019 bekend.

Love, Simon draaide in 2018 in de bioscopen en gaat over een tienerjongen (Nick Robinson) die worstelt met zijn coming-out. Het was de eerste grote Amerikaanse coming of age-film met een homoseksueel hoofdpersonage. Recensenten prezen de film onder meer omdat die voor niet-lhbt's invoelbaar maakte hoe lastig het kan zijn om op jonge leeftijd uit de kast te komen.

Nu blijkt dat Disney+ toch niet met de serie gaat komen. Hulu, eveneens eigendom van Disney, heeft het project overgenomen en de titel is nu Love, Victor. Hulu heeft laten weten dat er tien afleveringen van dertig minuten zullen verschijnen, vanaf juni 2020.

9107 LoveVictor
Michael Cimino

De serie draait om Victor (gespeeld door Michael Cimino), een nieuwe student aan Creekwood High School, de middelbare school in de film. We volgen zijn reis van zelfontdekking, uitdagingen thuis, en worstelingen met zijn seksuele geaardheid. Het lijkt erop dat Disney+ bij voorkeur series met onschuldige onderwerpen wil aanbieden, terwijl er bij Hulu meer plaats is voor series met relevante volwassen thema’s, zoals in dit geval homoseksualiteit.

De serie Love, Victor wordt gemaakt door de executive producers en showrunners Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, die bekend zijn van This Is Us.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DAVE2804
25 feb 2020 11:54 -
Homoseksualiteit zou anno 2020 óók een onschuldig onderwerp moeten zijn en dat zeg ik als hetero zijnde. Disney zou er juist goed aan doen om deze onderwerpen wél op hun streamingdienst aan te bieden. Zij willen toch zo graag een streamingdienst voor het hele gezin zijn? In een hoop gezinnen zijn er jongeren die nog altijd met hun seksuele geaardheid worstelen en niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Zo'n serie als Love, Victor zou ze daar misschien wel bij kunnen helpen. Maar weet je wat het is? Disney, dat nog in de jaren '50 lijkt te leven, is waarschijnlijk bang dat er een hoop mensen hun abo zullen opzeggen als zij met een serie komen met een homoseksueel hoofdpersonage. Triest hoor!
Reageer
avatar_H3nDri3
25 feb 2020 14:39 -
Disney wil niet hun naam aan LHBT-series/films verbinden, maar wil er via Hulu wel aan verdienen. Hypocriet. Maar ja Disney is dan ook ooit opgericht door een antisemiet.
Reageer
avatar_BlackBiker
25 feb 2020 22:12 - 26 feb 2020 23:10
Goed, iedereen gaat nu dus helemaal SJW los op Disney+ op basis van een veronderstelling van de auteur van dit artikel: "Het lijkt erop dat"....
Lekker volwassen discussiëren zo.
Niet gezien dat er al een lesbische kus in de laatste Star Wars zat?
Niet gehoord dat Marvel (ook Disney) een paar lhbtnogwat superhelden gaat introduceren?
Graag eerst wat meer inlezen voordat je hier gaat reageren en gelijk aan het bashen gaat.
Reageer
avatar_DAVE2804
26 feb 2020 11:59
Beste BlackBiker, net zoals jij geven H3nDri3 en ik gewoon onze mening op basis van het artikel. Dat die mening niet positief is over Disney als bedrijf heeft niks met bashen te maken.

Ik heb de laatste Star Wars, en dus die lesbische kus, inderdaad nog niet gezien, maar ik geloof je meteen als jij zegt dat die erin zit. En ja, ik ben ervan op de hoogte dat Marvel een superheldenfilm gaat maken met een homoseksueel hoofdpersonage. En dat er in Pixar's nieuwste film Onward ook een lesbisch personage zit. Maar Star Wars, Marvel en Pixar zijn wat mij betreft niet echt Disney. Disney heeft die bedrijven in de loop der jaren gewoon opgekocht om er flink geld aan te verdienen, maar op creatief vlak maken zij volgens mij nog wel hun eigen keuzes (voor het grootste deel dan).

Deze voorbeelden stellen echter niks voor. Eén kusje tussen twee vrouwen in Star Wars, zozo. Een lesbisch personage in Onward, maar wel in maar één scène die waarschijnlijk niks met de rest van het verhaal te maken heeft zodat deze er voor bepaalde winstgevende markten eruit geknipt kan worden.

Begrijp me niet verkeerd. Wat mij betreft hoeft er echt niet in elke film of serie een lhbt-personage te zitten of het nu van Disney is of een andere maatschappij. Maar Disney geeft mij nogal het gevoel dat zij hier liever niets mee te maken hebben omdat zij anders wel eens inkomsten mis zouden kunnen lopen. En dat is jammer, want als je zo'n grote, invloedrijke naam als Disney bent in de entertainmentwereld, zou je júist iets kunnen betekenen en vooruitstrevend kunnen zijn in plaats van wat ze nu doen. Maar uiteindelijk is het gewoon mijn mening, hoor! Daar hoeft niemand het verder mee eens te zijn.
Reageer
avatar_H3nDri3
26 feb 2020 18:45 - 26 feb 2020 18:48
Beste BlackBiker, ik bepaal zelf wel wat ik neer type op deze site, Wat jij vindt interesseert me echt geen ene reet.

En trouwens de voorbeelden die jij noemt brengt Disney niet uit onder hun eigen naam, want dat past volgens Disney niet bij hun FAMILIE-imago, maar willen natuurlijk wel cashen. Waar Walt een hekel had aan Joden en niet blanke mensen, hebben zijn nazaten nog best veel van hem geërfd.
Reageer
avatar_BlackBiker
26 feb 2020 23:09
Beste Hendrie. Hetzelfde doe ik ook. Dat heet vrijheid van meningsuiting. Leuk dat mijn mening jou niet interesseert maar je er wel op terug komt. Heerlijk inconsequent. Verder ga ik hier geen woorden aan vuil maken.
Reageer

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe ga je je tijd vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 16:00
De komedieserie Trying van AppleTV+ start begin Mei. De streamingdienst heeft nu een trailer online gezet.
Vandaag, 15:00
Hallmark Channel heeft Amerikaans-Canadese familiedramaserie Chesapeake Shores verlengd met een vijfde seizoen.
Vandaag, 14:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 13:00
HBO heeft besloten de limited-serie The Third Day uit te stellen.
Vandaag, 12:00
1
NBC heeft bekend gemaakt wanneer het laatste seizoen van Blindspot van start gaat.
Vandaag, 11:00