Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Roman Tegen de Stroom van Dennis Heijn wordt televisieserie

Roman Tegen de Stroom van Dennis Heijn wordt televisieserie

Tegen de Stroom, de debuutroman van Dennis Heijn, wordt verfilmd als een serie.
Het boek van de zoon van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn verscheen vorige week. Het is nog niet bekend waar de serie te zien zal zijn. In Tegen de Stroom ontvoeren vier activistische vrienden de tienerzoon van de CEO van een oliebedrijf. Het viertal probeert het bedrijf zo te dwingen om te stoppen met het winnen van fossiele brandstoffen.

De serie wordt ontwikkeld op basis van het boek, in samenwerking met scenarist Karin van der Meer (Nieuwe Buren). Aniƫlle Webster (Swanenburg) gaat de reeks regisseren, meldt productiehuis Millstreet Films.

15215 Dennis Heijn

Dennis Heijn (foto) is de jongste zoon van voormalig Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, die in 1987 werd ontvoerd en vermoord door Ferdi E.

"Als zoon van Gerrit Jan Heijn is Dennis een van de weinige ervaringsdeskundigen op het gebied van ontvoeringszaken", zegt producent Rachel van Bommel. "Hij weet als geen ander de positie van de familie van het slachtoffer in zijn boek invoelbaar en authentiek weer te geven."

Heijn is blij dat het boek wordt verfilmd. "Het is een droom om mijn verhaal, waarin gevoelens van machteloosheid tegenover het redden van het klimaat centraal staan, op een hoogwaardige manier verfilmd te zien worden."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten