Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Paul Bettany gecast tegenover Will Sharpe in Sky's gelimiteerde serie Amadeus

Paul Bettany gecast tegenover Will Sharpe in Sky's gelimiteerde serie Amadeus

Paul Bettany staat tegenover Will Sharpe in Sky's serie over componist Wolfgang Amadeus Mozart.
Het is een reimagining van Peter Shaffer's bekroonde toneelstuk en zal de mythische rivaliteit tussen de twee componisten uitbreiden en ondervragen. Als held van zijn eigen verhaal, maar als schurk van de geschiedenis, wordt Salieri's afgunst wraakzuchtig en gebruikt hij alle middelen die nodig zijn om Mozart te dwarsbomen en zijn positie in de gevestigde orde te beschermen.Bettany (foto) zal de beroemde componist Antonio Salieri spelen in Amadeus, terwijl Sharpe Mozart speelt, zoals al eerder werd onthuld.

Joe Barton, scenarioschrijver van Giri/Haji, The Lazarus Project en het aankomende Black Doves voor Netflix, schrijft de serie en Julian Farino regisseert.

Two Cities Television, eigendom van STV Studios, produceert in samenwerking met Sky Studios. Megan Spanjian is uitvoerend producent voor Sky Studios. Michael Jackson en Stephen Wright zijn uitvoerend producenten voor Two Cities Television, met Farino en Alice Seabright als regisseurs. Barton, Sharpe en Farino zijn ook uitvoerend producent.

De productie start dit voorjaar in Hongarije. NBCUniversal Global TV Distribution verzorgt de internationale verkoop van de serie.

Bettany is bekend van zijn rollen in series als het drama A Very British Scandal van Amazon Studios en BBC en als Vision in het Marvel Cinematic Universe, wat hem een Primetime Emmy Award nominatie opleverde voor Disney+ serie Marvel's WandaVision.

"Ik kan niet wachten om te werken met Julian Farino, Joe Barton, Sky en Sharpe, die volgens mij de meest opwindende acteur van zijn generatie is," zei Bettany.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten