Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Jos Vantyler en Niamh McCormack gecast in Cold Mind dat detectivegenre combineert met AI

Jos Vantyler en Niamh McCormack gecast in Cold Mind dat detectivegenre combineert met AI

De bekroonde toneelacteur Jos Vantyler en Niamh McCormack gaan spelen in een opmerkelijke serie.
De acteurs spelen namelijk de hoofdrollen in een internationale actiedramaserie die de donkere kant van detectivewerk en kunstmatige intelligentie verkent.

Het duo speelt de hoofdrol in Cold Mind, een indie productie van Spy Manor Productions uit de Algarve die vandaag in Portugal begint. Ze verschijnen naast Portugese acteurs Joana Seixas en Paulo Calatre.

15173 Cold Mind: Jos Vantyler en Niahm McCormack

De serie volgt een jonge rechercheur uit Londen (McCormack, foto rechts) die in een Portugees moordonderzoek wordt gestort, wanneer er een golf van gruwelijke moorden plaatsvindt in de zonovergoten Algarve. Tegelijkertijd zijn er andere tijdlijnen op een ander continent terwijl de verhaallijnen in de actie-, detective-, tech- en mysteriegenres duiken.

McCormack is vooral bekend van haar rollen in Netflix's Britse comedy-drama Everything Now en The Witcher.

Ross Jameson schrijft de serie, Simon Hunter is de regisseur en showrunner en Alex en Vanda Everke zijn de producenten. Michael Riley, de ervaren Britse producent die Sterling Pictures leidt, is de coproducent.

Debbie Wiseman heeft een originele score gecomponeerd en August Jakobsson is de cinematograaf. Stuntman Vic Armstrong is de stuntontwerper.

"In de kern is Cold Mind een spannend, intrigerend, plot verdraaiend politie-misdaaddrama," zei Hunter. "Met meerdere tijdlijnen die zich op twee continenten ontvouwen, brengen we frisse, actuele en baanbrekende verhaallijnen naar dit geliefde genre".

"Ik ben ongelooflijk bevoorrecht dat ik zo'n frisse en originele cast heb aangetrokken om deze serie tot leven te brengen en ik weet dat hun talent en toewijding het publiek over de hele wereld zal boeien."

Riley vertelde dat de serie wordt gefinancierd door "een grote private vermogensbron met belangen om de Portugese film- en tv-industrie de komende jaren op te bouwen." Er zijn gesprekken gaande met streamers over distributie.

De producenten zeggen dat Cold Mind bedoeld is als een misdaaddrama-franchise die zal dienen als reclame voor Portugal als een uitstekende opname locatie voor internationale producties, en dit komt in dezelfde maand dat de regering van het land een aantrekkelijk 30% cash terugbetalingsprogramma introduceerde voor high-budget film- en tv-producties die in het land filmen. De makers van Cold Mind hebben de korting aangevraagd.

"Bij Spy Manor Productions vinden we het geweldig om te beginnen aan de reis naar het universum van Cold Mind, waar technologie en mensen leren hoe ze naast elkaar kunnen bestaan," zei Vanda Everke. "Naast een spannende detectivepuzzel, duiken we in de evolutie van AI-agenten, die de vooruitgang in de echte wereldtechnologie weerspiegelt, en werpen we een blik in de toekomst om het publiek een spannende, elegante detective thriller te bieden die op het puntje van je stoel zit en geïnspireerd is op ware gebeurtenissen."

Armstrong voegt eraan toe: "Ik heb mijn hele leven in actiefilms gewerkt en ben vanaf het begin geassocieerd met baanbrekende genres, zoals James Bond, Superman en de Indiana Jones-trilogie tot Thor, Spider-man en vele andere. Deze franchises zijn baanbrekend geweest in de actie- en avonturengenres. Nu hebben we Cold Mind, een 21e-eeuwse game-changer die zich verdiept in de geheel nieuwe wereld van AI.

"AI is iets waar iedereen bang voor is, gefascineerd door is en enthousiast over is. Het futuristische realisme en de eindeloze mogelijkheden openen de deur naar situaties die nog nooit eerder zijn aangeboord. Ik ben ontzettend blij dat ik als stuntontwerper bij Spy Manor betrokken ben bij dit spannende nieuwe project en de lancering van een nieuw genre."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten