Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde serie in ontwikkeling over de moord op JonBenét Ramsey

Gelimiteerde serie in ontwikkeling over de moord op JonBenét Ramsey

Een van Amerika's beroemdste onopgeloste moorden, de moord op JonBenét Ramsey in 1996, krijgt een 'true crime' scriptserie.
Het project van MTV Entertainment Studios en 101 Studios staat op het punt om groen licht te krijgen. Een platform is nog niet bepaald, maar Paramount+ wordt genoemd als een mogelijkheid.

14963 Harrison Query, Tommy Wallach en JonBenét Ramsey

De serie is bedacht en geschreven door Harrison Query (foto, links) en Tommy Wallach (foto) die het als pitch verkochten aan MTVES/101. Het duo produceert samen met Richard LaGravenese, die fungeert als showrunner. David Glasser en James Allen produceren voor 101 Studios.

Het nog titelloze project gaat in op de mysterieuze dood en de mediagekte rond de moord op JonBenét Ramsey, een zaak die een hele natie in zijn ban hield en men achterliet met meer vragen dan antwoorden.

De serie zal naar verwachting alle mogelijke verdachten in detail onderzoeken.

JonBenét Ramsey was zes jaar oud toen ze op 26 december 1996 als vermist werd opgegeven in haar huis in Boulder, Colorado. Ze werd enkele uren later dood aangetroffen in de kelder van het huis, samen met een lange losgeldbrief. Een autopsie wees uit dat de doodsoorzaak wurging was en het werd moord genoemd.

De politie van Boulder geloofde aanvankelijk dat JonBenét's moeder, Patsy, het losgeldbriefje had geschreven en dat het briefje en het lichaam van het kind in scène waren gezet door haar ouders in een poging om de moord te verdoezelen. Haar broer, die negen jaar was ten tijde van JonBenét's dood, werd in 1999 vrijgesproken als verdachte.

In 2013 onthulden gerechtelijke documenten dat een jury in 1999 had aanbevolen om een aanklacht in te dienen tegen de Ramseys, waaronder het hinderen van de vervolging, maar de officier van justitie besloot dat er onvoldoende bewijs was om een aanklacht in te dienen. De zaak blijft tot op de dag van vandaag onopgelost.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten