Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
HBO Max gaat in de Benelux toch geen MAX heten

HBO Max gaat in de Benelux toch geen MAX heten

De streamingdienst HBO Max krijgt in de Benelux volgend jaar niet de naam MAX, zoals in alle andere landen. Dat heeft Warner Bros. Discovery besloten na overleg met de juristen van Omroep MAX.
Omroep MAX heeft al twintig jaar de merkrechten op de naam MAX voor alles wat te maken heeft met uitzenden. De omroep dreigde eerder dit jaar met juridische stappen als Warner Bros. Discovery de naam MAX hier zou gaan gebruiken.

In mei ging de nieuwe streamingdienst MAX, een samenvoeging van HBO Max en Discovery+, in de VS van start. In 2024 volgt de introductie in Europa, waaronder in Nederland. Maar hier blijft de dienst dus HBO Max heten.

Volgens Omroep MAX-directeur Jan Slagter zou alleen de naam MAX te verwarrend zijn voor het publiek. De zaak is onlangs tussen juristen van de omroep en het Amerikaanse mediabedrijf besproken. "Naar aanleiding van dat overleg heeft HBO Max ons laten weten in de Benelux niet enkel onze naam MAX te gebruiken voor de streamingdienst", liet Slagter zondag aan diverse media weten. HBO Max bevestigt de afspraak en stelt hiermee 'rekening te houden met lokale overwegingen'.

Netwerken

Wanneer de vernieuwde versie van HBO Max precies in ons land wordt gelanceerd, is nog niet bekend. Bij de start in Nederland in maart 2022 bood de streamingdienst de eerste weken aan Nederlanders een 'levenslange korting'. Mensen die op dat aanbod ingingen, betalen daardoor nog altijd maar 3 euro per maand. Momenteel kost HBO Max in ons land 8 euro per maand.

Als HBO Max zijn naam zou veranderen naar MAX, kon dat ook gevolgen hebben voor de levenslange korting. Nu de naam gehandhaafd blijft, zou de Nederlandse korting ook kunnen blijven gelden. Warner Bros Discovery doet er nog geen uitspraken over. Het bedrijf wil pas kort voor de lancering meer bekendmaken over de nieuwe abonnementen.

Bij de vernieuwde HBO Max-dienst zouden de prijzen waarschijnlijk omhoog gaan. Veel streamingdiensten, zoals Viaplay en Disney+, verhoogden onlangs hun prijzen en ook Netflix zou dat binnenkort willen doen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Futsudo
Futsudo 9 oktober 2023, 13:11
Wat betreft die 'levenslange korting' zullen ze wel iets anders gaan verzinnen.
JanWillemK
JanWillemK 10 oktober 2023, 09:06
Ik heb geen idee hoe dat juridisch in elkaar zit. Wat heeft een aankomende prijsverhoging te maken met de verandering van een naam? Er zal ongetwijfeld een andere loophole gevonden kunnen worden.

Als de content van Discovery bij HBO Max inbegrepen zal worden dan zou ik persoonlijk een prijsverhoging niet zo erg vinden, mits dat natuurlijk niet verviervoudigd. Maar dat komt omdat ik veel Discovery series kijk.
Mocht de prijs enorm stijgen en ik krijg er geen extra content bij, dan raken ze mij kwijt als abonnee.
Log in om een reactie achter te laten