Maskineriet

7.4 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Ron Schoonwater geeft "Maskineriet - Seizoen 2 (Screener MyLum)" een 6.
Geschreven door Ron Schoonwater op 7 december 2022.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Maskineriet - Seizoen 2 (Screener MyLum)

Het tweede seizoen van Maskineriet (The Machinery) valt in ongeloofwaardige brokstukken uiteen.

Het eerste seizoen kreeg van mij nog het voordeel van de twijfel. Het tweede seizoen heeft echter te veel gaten in het plot om er echt enthousiast van te worden. Het begint al met de actie van de jonge Jimmy die met een eigengemaakte bomgordel zijn school binnenloopt. Dit doet hij zo volwassen dat een volwaardige en volwassen terrorist nog wat van hem kan leren. Later in dit seizoen wordt er nog op gezinspeeld dat de bom die Jimmy gemaakt heeft wel erg complex is en dat er iemand bij betrokken geweest moet zijn. Daar krijg je als kijker echter nergens een duidelijk verantwoord of compleet antwoord op. Het is, net als met wel meer gebeurtenissen, halfslachtig uitgewerkt. Je weet waar een belangrijk deel van de spullen vandaan komen en wie er geholpen heeft. Waarom en hoever de hulp ging wordt echter niet duidelijk.

Het eerste seizoen kreeg van mij nog het voordeel van de twijfel.

De ontsnapping van respectievelijk Olle en Monica zorgt ook voor wat gefronste wenkbrauwen. Vooral omdat we dit al eerder gezien hebben in andere films en series. Daarnaast wordt er regelmatig een aardig loopje met de werkelijkheid genomen. Helaas gebeurt dat laatste wat mij betreft net iets te vaak. De verhaallijn van Josefin zorgt dan in tegenstelling tot de rest voor enig begrip. Haar reactie op de steeds groter wordende tegenslag is alcohol en drugs. Dit zorgt alleen maar voor meer problemen. Wanneer ze echter een team vormt met een wel heel vreemde partner gaat ook dat verhaal de verkeerde kant op. Palle zorgt voor een eigen dynamiek. Zijn criminele verleden en heden komen in een ander daglicht te staan. Dat we uiteindelijk van een afgerond verhaal kunnen spreken is ook goed om te weten.

Helaas bezitten de zes afleveringen allemaal net iets teveel fantasie om echt goed te worden.

Helaas bezitten de zes afleveringen allemaal net iets te veel fantasie om echt goed te worden. De serie zakt echter ook niet echt door de ondergrens. Er wordt wel een heel groot beroep gedaan op je geloof dat dit onwaarschijnlijke allemaal kan. Sommige elementen zorgen ervoor dat ik er toch met enig plezier naar gekeken heb. De actie, de moorden en de snelheid waarmee alles gebeurt maken dat je dit seizoen in een zucht hebt uitgekeken. Daarom krijgt dit seizoen geen onvoldoende, maar een aardige zes. Nog steeds voldoende, maar er echt bovenuit steken doet Maskineriet niet.
Video on youtube
Volg Maskineriet
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Maskineriet