Marcella

7.8 / 10
46 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Marcella - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 20 juli 2018.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Marcella - Seizoen 2

Marcella Backland (Anna Friel, The Girlfriend Experience) heeft het extreem moeilijk in het tweede seizoen. Haar niet aflatende black-outs maken het werk als rechercheur bij de politie moeilijk, maar ook haar privé leven heeft er meer en meer onder te lijden. Wanneer privé en werk, ook dit seizoen, door elkaar gaan lopen komt Marcella op de rand van de afgrond te staan.

Na de vondst van een oor en daarna een dood lichaam in een muur worden Marcella en haar team betrokken bij deze complexe zaak. De wijze waarop de gevonden overleden jongen is gestorven roept veel vragen op. Is het een rituele moord of is het een moord om een andere misdaad te verbergen? Wanneer de zoektocht naar de dader ook haar zoon raakt zijn de privé problemen niet ver weg.

[image-65814]

De vechtscheiding met Jason (Nicholas Pinnock, Fortitude) loopt steeds verder uit de hand. Jason heeft een nieuwe vriendin en wil met haar gaan trouwen. Het confronteert Marcella met haar eigen onduidelijke relatie met haar baas Tim Williamson (Jamie Bamber, Law & Order UK). Wanneer haar kinderen (lijken te)

Marcella werkt een aantal thema's goed uit

kiezen voor een leven met hun vader wordt het gevecht voor Marcella alleen maar heftiger en wanhopiger. Wanneer ook de relatie met Tim onder druk komt te staan door ontwikkelingen die te maken hebben met de moordzaak raakt Marcella steeds verder de weg kwijt.

Marcella werkt een aantal thema's goed uit in dit tweede seizoen. Denk onder andere aan haar deprimerende gevecht tegen zichzelf en de omstandigheden waardoor ze in die, schijnbaar, uitzichtloze situatie terecht komt. Het gaat niet ten koste van de spanning die nodig is in een detective serie. Het blijft lang de vraag wie de dader is. Verder zijn de black-outs een reden om verschillende situaties vanuit verschillende standpunten (terug) te zien. Het levert regelmatig verrassende plot wendingen op. Bovendien komt dit seizoen het schokkende antwoord waarom Marcella haar black-outs überhaupt heeft gekregen. In gesprekken met haar therapeutische hypnotiseur komt de pijnlijke waarheid naar boven.

[image-66666]

Marcella is geen serie die helemaal vlekkeloos is. Het verband tussen haar privéleven en de moordzaak wordt wel erg ver doorgezet. Het geeft aan de ene kant spanning, maar aan de andere kant is het iets te toevallig dat ook Tim betrokken raakt. Natuurlijk komt Marcella, net als de hoofdpersonages in andere detective series, op het eind alleen te staan tijdens het moment suprême.

Toch is Marcella meer dan de moeite waard om te kijken. Haar innerlijke strijd en de teloorgang van een getormenteerde ziel wordt stevig en goed neergezet. De gevolgen daarvan worden steeds extremer en komen tot een onverwacht einde. Dat einde moeten jullie zelf maar gaan kijken, want we willen natuurlijk niet dat we beticht worden van het vertellen van spoilers.
Volg Marcella
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5

Barkskins - Seizoen 1

7.5

All Creatures Great and Small (2020) - Seizoen 1

8

Traces - Seizoen 1 (DVD)

8

NCIS: Los Angeles - Seizoen 10 (DVD)

7