Locke & Key

8.1 / 10
50 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Lucas Verbunt geeft "Locke & Key - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Lucas Verbunt op 29 mei 2020.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Locke & Key - Seizoen 1

Ik ben de laatste maand in een ontzettende fantasy-stemming. Ik krijg er geen genoeg van. Een van de nieuwste fantasy-series van Netflix is Locke & Key. In februari werd deze serie gelanceerd en in maart werd al bekend dat er een tweede seizoen komt. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog, maar die zijn ook zeker waargemaakt.

Locke & Key vertelt het verhaal van de familie Locke, bestaande uit Nina (Darby Stanchfield, Scandal) en haar kinderen Tyler (Connor Jessup, American Crime), Kinsey (Emilia Jones, Utopia) en Bode (Jackson Robert Scott, Fear the Walking Dead). Nadat de vader uit het gezin, Rendell (Bill Heck, The Alienist) wordt vermoord, besluit Nina te verhuizen naar zijn ouderlijk huis: Key House. Eenmaal hier aangekomen ontdekt Bode de magische sleutels die overal in het huis verstopt liggen. Dit stort de drie kinderen in een magisch, maar vooral gevaarlijk avontuur. Er zijn namelijk meerdere partijen die de sleutels willen bemachtigen.

© Netflix


Ik ben aangenaam verrast door deze serie. Het acteerwerk is uitstekend en technisch is de serie van hoge kwaliteit. De special effects zijn wisselend; soms ontzettend gaaf en soms wat té theatraal. Goed beeldwerk, mooie cinematografie en de set is prachtig. Key House heeft ontzettend veel sfeer en neemt je helemaal mee in het verhaal. De hoogtepunten van deze serie zijn echter de sleutels zelf.

De hele serie draait om de verschillende sleutels die in omloop zijn. Sommige van deze sleutels zijn verstopt in Key House en worden ontdekt door de Locke kinderen. Het is ontzettend gaaf om te zien hoe alle sleutels werken en de krachten zijn ook erg origineel. Er is een sleutel die portalen opent, eentje die je uiterlijk verandert en een waarbij je in een geest verandert. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer dan dat. Ik vind dat trouwens altijd een leuk kenmerk in een verhaal, verschillende soorten magische krachten. Wat dat betreft past Locke & Key helemaal in dat straatje.

De grootste hoogtepunten van deze serie zijn de sleutels zelf.De laatste aflevering gooit meerdere lijntjes uit die (waarschijnlijk) opgepakt zullen gaan worden in het tweede seizoen. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen en kan niet wachten om erachter te komen hoe het verder gaat. Het belooft in ieder geval veel goeds.

Het eerste seizoen van Locke & Key krijgt van mij een hoge, maar welverdiende 9.0!
Volg Locke & Key
Vorige aflevering
Crown of Shadows
Crown of Shadows
01x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DAVE2804
29 mei 2020 18:49 -
Leuke, enthousiaste recensie. Ik hou ook wel van fantasyseries, maar Locke & Key heb ik nog niet gezien. Hij staat wel hoog op mijn lijstje voor series die ik nog moet zien. Maar ja, er staan zoveel series in dat lijstje dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie, haha.
Reageer
avatar_dolfijn477
04 jun 2020 10:15 -
ik heb heel seizoen gekeken en is het kijken waard ,hele leuke serie,ik vond het sleutelgat in de nek een beetje eng ,een woord super serie en hoop snel op seizoen 2
Reageer
avatar_tweemaalh
15 jun 2020 17:13 -
Ik heb inmiddels de eerste aflevering gezien en het was veelbelovend. Ik kreeg er wel een Stranger Things-gevoel van. Dit smaakt zeker naar meer
Reageer

Nieuwste recensies

Rick and Morty - Seizoen 4

8.5

Dérapages - Seizoen 1

7.5

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5