Killjoys

7.4 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Peter Rotthier geeft "Killjoys - Seizoen 2 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 mei 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Killjoys - Seizoen 2 (DVD)

Onlangs konden we via Fox in Vlaanderen (en waarschijnlijk ook in Nederland) genieten van het eerste seizoen van Killjoys, een serie die draait om drie premiejagers in een intergalactisch stelsel. De zender (SyFy) die de serie maakt, is echter al een seizoen verder en start eind juni reeds met een derde seizoen.

Na het bekijken van het tweede seizoen moet ik vaststellen dat het debuutjaar van deze serie vooral een introductie was van de wereld waarin deze Killjoys opereren. In het eerste seizoen werden de lijnen uitgezet die in dit tweede seizoen helemaal uitgewerkt worden als een echte vervolgreeks.

De afleveringen in seizoen één zou je zelfs los van elkaar kunnen zien omdat de paar rode draden die door de afleveringen heen liepen zeer beperkt waren. De belangrijkste bijfiguur uit dat eerste seizoen blijkt Khlynen (Rod Stewart, Suits) te zijn, de mentor van Dutch (Hannah John-Kamen, The Tunnel) die haar jarenlang geterroriseerd heeft en haar ook geïntroduceerd heeft in de wereld van het doden.

© Space


Aan het eind van het eerste seizoen werd al duidelijk dat Khlynen zijn eigen agenda heeft, maar Dutch en haar kompanen blijken een verkeerd idee te hebben van de beweegredenen van de man en zien hem vooral als een tegenstander. Zeker als hij een van haar sidekicks (Luke Macfarlane, Brothers & Sisters)) ontvoert en hem tracht om te toveren tot een Level Six agent. D’Avin blijkt echter immuun voor het virus en wordt zo een evenwaardige tegenstander voor de Level Six agenten.

In het eerste seizoen werden de lijnen uitgezet die in dit tweede seizoen helemaal uitgewerkt worden als een echte vervolgreeks.Langzaam maar zeker komen Dutch en haar team in een heuse machtsstrijd terecht die hun wereld compleet zou kunnen veranderen. Lukt het haar om samen met haar vrienden het kwaad te bestrijden en hun wereld te redden van tirannie?

Meer gaan we ook niet vertellen, want anders is het kijkplezier voor diegenen die deze reeks nog niet gezien hebben, bedorven. Toch moet ik de Killjoys-leek aanraden eerst het eerste seizoen mee te pikken want uiteindelijk blijkt dat er diverse visjes uitgeworpen zijn waarop dit tweede seizoen gebouwd is.

Door het plot in dit tweede seizoen heeft de reeks trouwens een flinke boost gekregen. Aan het eind van het eerste seizoen was Killjoys een gewone actiereeks waarin de goeden aan het eind steeds de bovenhand haalden. De hoofdverhalen waren vrij cliché dus echt vernieuwend kon je de reeks moeilijk noemen. Ook nu kan je deze titel niet meegeven, maar door een verhaal uit te werken over de volledige tien afleveringen beklijft dit tweede seizoen een stuk meer en is spannender dan de eerste jaargang.

© Space


Wat de dvd zelf betreft, kunnen we kort zijn, want buiten de tien afleveringen valt er helemaal niets te beleven op de twee schijfjes en voor de fans zal dat een flinke domper zijn. Daarom ook dat de score tegenvalt want het seizoen op zich is een dikke acht waard.
Volg Killjoys
Vorige aflevering
Last Dance
Last Dance
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Déjà-Vu - Miniserie

9.5

Good Omens - Seizoen 1

9.5

ZeroZeroZero - Miniserie

8.5

Firefly Lane - Seizoen 1

6.5

Star Wars Rebels - Complete serie

7.5

Life (2020) - Miniserie (DVD)

8