Iron Fist

7.3 / 10
55 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Hessel Hoekstra geeft "Marvel's Iron Fist - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 23 Maart 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Marvel's Iron Fist - Eerste aflevering

Voordat Netflix en Marvel hun superhelden laten samenkomen in The Defenders, moet de vierde en laatste hoofdrolspeler eerst nog een introductie krijgen: Iron Fist. De doodgewaande Danny Rand (Finn Jones, Game of Thrones) keert na vijftien jaar terug naar New York. Niemand gelooft echter dat hij het is en wanneer zijn jeugdvriend Ward Meachum (Tom Pelphrey, Banshee) iemand achter hem aan stuurt om te vermoorden, moet Rand het heft in eigen hand nemen en zijn op oosterse vechtkunst gebaseerde superkrachten gebruiken om de criminaliteit te bestrijden.

Het weet me nog niet te pakken. Ik weet van andere Marvel/Netflix-series dat het even duurt om er lekker in te zitten, maar de eerste afleveringen van de andere series waren echt stukken beter dan wat ik hiervan heb gezien. De andere drie Marvel/Netflix-series hadden wel iets om zich te onderscheiden van het standaard superheldenwerk en in de eerste aflevering zie je dat al. Daredevil blonk uit in actie en camerawerk, Jessica Jones had een hoop psychologische diepgang en Luke Cage bevatte veel sociaal commentaar. Ik heb helaas nog niets onderscheidends kunnen vinden in Iron Fist.

Onoriginaliteit kan ik bij een goede uitvoering door de vingers zien. Hier is dat helaas niet het geval.

In het oerwoud van superheldenseries is originaliteit tegenwoordig lastig te vinden, en ik kan het door de vingers zien als het goed is uitgevoerd. Maar helaas is ook de uitvoering matig. Finn Jones speelt zijn rol nog niet lekker. Ik denk dat hij prima op z’n plek zal zijn in The Defenders, waar hij de spotlights zal delen, maar helaas weet hij te weinig gewicht in een hoofdrol te leggen. Hetzelfde geldt voor de stereotype kwaadaardige zakenman die Meachum voor moet stellen. Hij is erg ééndimensionaal en ik mis gelaagdheid in zijn karakter. Hopelijk zal dat in de komende afleveringen veranderen.

Over verdere bijrollen is nog vrij weinig te zeggen. Colleen Wing (Jessica Henwick, Game of Thrones) deed het wel prima, maar daarvan hebben we nog niet zoveel gezien. Ook was een beetje jammer dat het enige karakter dat een juist wél aansprak het einde van de eerste aflevering niet eens wist te halen.

Ook de vechtscènes vallen tot nu toe tegen en lijken op dit moment ontzettend veel op Arrow. Dit is een serie waarin oosterse vechtkunsten een focuspunt vormen, en dan verwacht je mooie gechoreografeerde lange shots, net zoals Daredevil. Maar het ziet er door korte, chaotische shots tot nu toe vrij rommelig uit.

Het begin is niet zo best, maar ondanks een matige start ga ik wel verder kijken. Ik heb hoop dat het beter zal worden, en het is uiteraard een opstapje naar The Defenders. Het kan zijn dat het nog best aardig gaat worden, maar van wat ik nu heb gezien heb ik daar zo mijn twijfels over. Mocht mijn mening veranderen zodra ik meer gezien heb, dan zal ik dat uiteraard laten weten.
Volg Iron Fist
Vorige aflevering
A Duel of Iron
A Duel of Iron
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_Javelin
23 maa 2017 10:37 -
De serie moet inderdaad wel even op gang komen maar ik kan niet zeggen dat ik het eens ben met het cijfer. Ik heb geen Marvel-bril zoals mensen dat vaak zeggen en ga er dus in elke serie onbevlekt in. Het is alleen niet zo dat ik na 1 aflevering al gezegd heb van ik stop ermee. De serie bouwt zichzelf steeds beter op en je kon wel zien dat ook de acteurs nog in de rol moesten groeien. Later in de serie gebeuren er genoeg interessante dingen en dat komt het verhaal ten goede gelukkig.
Reageer
avatar_superpassie9
23 maa 2017 11:05 -
Gelukkig kan iedereen zijn eigen mening vormen, want ik vind een 5,5 behoorlijk laag en dan druk ik mij nog netjes uit. Net als iedere serie moet er in de eerste aflevering veel gebeuren. Er moet een verhaal opgebouwd worden en je moet geïntroduceerd worden met alle personages. Ik vind een recensie over één aflevering sowieso altijd voorbarig, want ik ken tal van series met een bagger eerste aflevering die uiteindelijk bestempeld zijn als een geweldige serie. Deze serie telt 13 afleveringen, dus zoals je aan het einde van je recensie al aangeeft kijk het verder en dan zul je zien dat het een vermakelijke serie is.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 maa 2017 11:21 -
Ik heb deze recensie vorige week geschreven nadat ik alleen de eerste aflevering gezien had, om zo onbevooroordeeld mogelijk te blijven. Ik heb verder geen macht over wanneer het geplaatst wordt. Meestal duurt het dan een paar dagen.

Inmiddels heb ik het hele seizoen gezien, en ja, ik vind dat de serie zeker beter geworden is, vooral tijdens tweede helft. Het verhaal is beter op gang gekomen, en de introductie van een aantal nieuwe (maar ook oude bekende) karakters heeft zeker meegeholpen. Toch vind ik het nog steeds een tegenvaller. Een deel van de problemen die ik benoemde in deze recensie blijft tijdens de rest van het seizoen aan. Slecht gechoreografeerde vechtscènes, matig acteerwerk van een aantal hoofdrolspelers en het gebrek aan focus blijven voor mij breekpunten om het geen hoger cijfer te geven.
Reageer
avatar_thales
23 maa 2017 11:35 -
Persoonlijk vind ik al die marvel series van Netflix eigenlijk maar niets. Hiermee bedoel ik dat ze van mij een mager 6 je krijgen en zo ook deze. ( luke cage was wel erg slecht overigens 5 je). Van mij mogen ze er mee stoppen en wat meer verder gaan op sci-fi zoals stranger things bijvoorbeeld. De verhaallijn van die al die superhelden series is eigenlijk zo langdradig en slecht. Een heel seizoen van 13 afleveringen kan met gemak in 2 afleveringen samen worden gevat. Maar ja ieder zijn meug.
Reageer
avatar_sarlottje
23 maa 2017 12:05 -
Ik vind de serie op Arrow lijken. Rijk persoon die kan vechten....
Reageer
avatar_anonymous
23 maa 2017 13:35
Of op Batman, rijk persoon die kan vechten. Of Ironman, rijk persoon die kan vechten. DC en Marvel pikken gewoon veel van elkaar af, zodoende dat het begin van het verhaal wat van Arrow weg heeft, maar de rest van de serie kun je niet met Arrow vergelijken.
Reageer
avatar_anonymous
23 maa 2017 13:43 -
Ben het met veel punten wel eens in de recensie. De gevechten komen inderdaad amateuristisch over en alleen Colleen Wing vond ik wel overtuigen daarin en ook haar acteerwerk vond ik wel goed. De acteur die Danny Rand speelt is in mijn ogen totaal verkeerd gecast, erg houterig in de vechtscenes en overtuigd totaal niet. Ook is er in mijn ogen veel te veel tijd besteed aan de hele gang van zaken binnen het bedrijf van Rand.

Maar overall vond ik het niet zo heel slecht en als comic liefhebber zaten er genoeg andere interessante dingen in waardoor ik de serie toch een 7.5 geef.

Mocht er een tweede seizoen komen hebben ze in ieder geval tijd genoeg om aan zijn vechttechniek te werken. En een verhaallijn bedenken waarin vooral Iron Fist centraal staat.
Reageer
avatar_mathijs92
24 maa 2017 13:34 -
De afwisseling in deze serie is stukken beter dan die bij Luke Cage met die eindeloze dialogen.. 1e aflevering viel misschien tegen.. Ben inmiddels 3 afleveringen verder maar zit helemaal in het verhaal!
Reageer
avatar_kimregts
24 maa 2017 22:00 -
Ik vond het een top serie! Ik heb echt genoten. Ik ben het wel eens met een aantal punten van kritiek. Een hoop dingen kloppen ook gewoon niet, maar dat neem ik voor lief. Ik ben gewoon helemaal weg van superhelden (ik hoop in de de volgende Jessica Jones ook meer van die kant te zien, meer bad als, want ik vond die serie wat tegen vallen). Ik hoop dat in een volgend seizoen vechtscenes beter neergezet zullen worden, meer Iron fist en het mysterieuze kantje, minder bedrijf Rand (liever helemaal weg). Er valt nog zoveel te vertellen voor Iron fist in serie. Ook hoop ik dat het personage Iron fist dan ook steviger neergezet gaat worden. Ik kijk uit naar The Defenders!
Reageer
avatar_anonymous
15 apr 2017 02:03 -
Goede recensie en ik ben het in principe met je eens, maar was in eerste instantie iets wat positiever. Helaas vond ik de serie juist na meerdere afleveringen steeds minder worden. De plot en karakterontwikkeling was tenenkrommend naarmate de serie vorderde. De 'bad guys" hebben geen moment als 'bad' aangevoeld, heel jammer. Niettemin bleef ik hopen, want 'Iron fist' is één van mijn favoriete comic stories vanwege de oosterse mystiek, fantasy, intriges en vechtkunst. De finale was wat mij betreft het absolute dieptepunt.
Reageer
Iron Fist