I Am Not Okay With This

7.4 / 10
25 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Thomas ten Veldhuijs geeft "I Am Not Okay with This - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 18 maart 2020.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

I Am Not Okay with This - Seizoen 1

Degenen die The End of the F***ing World kunnen waarderen, zullen hier zeker ook van genieten.

De makers van The End of the F***ing World hebben wederom een sterke serie neergezet met I Am Not Okay with This. De gelijkenissen tussen de series zijn ook duidelijk op te merken. De dialogen zijn vaak wat ongemakkelijk, er worden vlijmscherpe grappen gemaakt, de series zijn allebei op een strip gebaseerd (van dezelfde auteur) en het is altijd een verrassing wat er gaat komen. Een van de grootste verschillen tussen deze twee series is dat The End of the F***ing World zich in Engeland afspeelt terwijl I Am Not Okay with This plaatsvindt in Amerika.

I Am Not Okay with This gaat over Sydney (Sophia Lillis, Sharp Objects), een onpopulair pubermeisje op een middelbare school dat erachter komt dat ze bovenmenselijke krachten heeft. Ze kan namelijk dingen met haar gedachten laten bewegen, iets dat ook wel “telekinese” wordt genoemd. Aangezien ze kort voor het begin van de serie haar vader heeft verloren, is deze ontwikkeling niet bepaald welkom. Ze heeft ook niet echt mensen in haar omgeving waar ze dit mee kan delen. Ze gaat maar met twee personen om en dat zijn Dina (Sofia Bryant, The Code) en Stanley (Wyatt Oleff, Scorpion) waar de vriendschap ook niet soepel mee verloopt.

© Netflix


Sophia en Wyatt hebben onlangs ook samen in de verfilming van het bekende Stephen King boek IT gespeeld. De chemie tussen de twee acteurs is ook goed voelbaar. Ondanks dat het vaak vrij om ongemakkelijk scenes gaat spelen ze erg goed samen. De rest van de cast vond ik overigens ook erg goed en alles kwam erg natuurlijk over. Naast IT heeft I Am Not Okay with This ook andere raakvlakken met de verhalen van Stephen King. Het lijkt er wel op dat de makers inspiratie uit zijn verhalen hebben gehaald.

Ondanks dat ik erg enthousiast ben over de serie, heeft het eerste seizoen (naar mijn idee) toch ook een groot nadeel. De serie is namelijk erg kort. In zo’n 2,5 uur heb je het eerste seizoen namelijk al afgerond. Als er een volgend seizoen komt, zal die waarschijnlijk op zijn vroegst pas over een jaar (als het niet later is) arriveren. Zeker gezien de enorme cliffhanger aan het einde van het seizoen, vind ik het erg lang wachten voor een serie van een dergelijke korte duur. De positieve kant hiervan is wel dat de serie een goede afwisseling is op de meeste series waarvan de afleveringen meestal minstens 50 minuten duren.

Op de korte duur na, kan ik alleen maar positief zijn over het eerste seizoen van I Am Not Okay with This. Zoals eerder aangegeven heeft het namelijk een goede cast, worden er sterke grappen gemaakt en is de ongemakkelijkheid vaak puur genieten. Daarnaast heeft de serie goede muziek, onverwachte plotwendingen en leef je helemaal mee met de personages. Degenen die The End of the F***ing World kunnen waarderen zullen hier zeker ook van genieten. Daarnaast is deze serie een aanrader voor iedereen die van sterke dialogen houdt, kan genieten van een jaren ’80 sfeer en de (epische) verhalen van Stephen King waardeert. Hopelijk zullen er nog meerdere seizoenen volgen!

Op basis van het bovenstaande geef ik het eerste seizoen van I Am Not Okay with This een welverdiende 9!
Volg I Am Not Okay With This
Vorige aflevering
Deepest, Darkest Secret
Deepest, Darkest Secret
01x07
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
18 mrt 2020 21:50 -
Je omschrijving van deze serie geeft mij een Stranger Things-gevoel. Daarin speelt ook een jonge acteur uit IT mee, heeft ook een jaren '80 sfeertje, is het werk van Stephen King een belangrijke invloed in de serie en heeft Eleven in ST ook geen telekinese gaven?
Reageer
avatar_ThomasTV
19 mrt 2020 08:43
De serie heeft inderdaad ook wat weg van Stranger Things. Veel mensen zien het ook als een combinatie tussen Stranger Things en The End of the F***ing World. Toch zou ik niet snel de vergelijking maken met Stranger Things, omdat de dialogen, de opbouw van de serie en de manier van filmen toch erg anders zijn. Desalniettemin vind ik beide series erg sterk.
Reageer
avatar_TnTNL
19 mrt 2020 07:22 -
Toen ik de titel van de serie zag dacht ik dat het een soort 13 Reasons Why moest zijn, daar had ik niet zo'n zin. Nu ik (een deel van) je recensie heb gelezen is mijn interesse wel gewekt voor deze serie!
Reageer
avatar_Olga2000
21 mrt 2020 20:12 -
Ik heb serie al gezien en sluit mij aan bij de conclusie van de schrijver.
Reageer

Nieuwste recensies

Ratched - Seizoen 1

8

Secret Bridesmaids' Business - Seizoen 1

7.5

Le Chalet (2018) - Miniserie

8.5

Déjà-Vu - Miniserie

9.5

Good Omens - Seizoen 1

9.5

ZeroZeroZero - Miniserie

8.5