Grimm

8.3 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Grimm - Complete serie" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 8 december 2018.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Grimm - Complete serie

Fantasy is altijd een genre dat heel wat mensen aanspreekt zowel in de literatuur als in de film- en seriewereld. De zenders weten dan ook dat ze op geregelde tijdstippen met een fantasyreeks op de proppen moeten komen. Probleem is wel dat series in het fantasy genre meestal niet goedkoop zijn omdat er veelal gezocht moet worden naar specifieke locaties of er moeten dure decors gebouwd worden. Denk maar eens aan Game of Thrones of Westworld. Daarnaast moeten er speciale kledij aangemaakt worden en ook de grimage is voor heel wat personages peperduur. En vergeet ook niet het stuntwerk dat nodig is om zo’n reeks onvergetelijk te maken.

Op zich lijkt dit niet direct het meest hoogdravende verhaal te zijn maar de uitwerking van het gegeven is magistraal.

Zenders moeten dan ook overtuigd zijn van de kansen die zo’n reeks heeft in het serielandschap alvorens ze hun fiat geven aan de ideeën die ze binnenkrijgen. In het geval van Grimm zal de betreffende zender zich dat niet beklaagd hebben dat hij ja heeft gezegd tegen deze serie die je kan omschrijven als een doordeweekse politie reeks die gecombineerd overgoten wordt met een grote pot fantasysoep.

Het verhaal draait vooral rond politie-inspecteur Nick Burckhardt die ontdekt dat hij een Grimm is. Een Grimm is een soort van bewaker van de mensheid die deze beschermd tegen de Wesen. Wesen zijn dan weer figuren die half mens half beest zijn en wie de geschiedenisboeken van de Grimms er op naleest komt al vlug te weten dat er heel wat soorten Wesen rondlopen. De ene is al wat vriendelijker dan de andere. Het gros van de Wesen zijn ook doodsbang van een Grimm maar toch lopen er Wesen rond die vooral hopen op de ondergang van de Grimm.

De zes seizoenen die deze serie kreeg is dan ook een mix geworden van een politiereeks waarbij de wekelijkse portie slachtoffers gedood werden door een of andere soort Wesen. Langzaam maar zeker ontspint er zich ook een andere strijd waarbij een aantal vooraanstaande Wesen een machtsstrijd voeren. Nick wordt dan stilaan maar zeker meegetrokken in die strijd die zich over de vijf seizoenen verspreid in diverse vormen. Aanvankelijk is Nick de enige die weet heeft van het bestaan van de Wesen. Geleidelijk aan komt ook zijn omgeving meer en meer in aanraking met Wesen. Sommigen worden er zelfs door beïnvloed of worden zelf in de wereld van de Wesen getrokken.

[image-64844]

Op zich lijkt dit niet direct het meest hoogdravende verhaal te zijn maar de uitwerking van het gegeven is magistraal. De makers zijn er in geslaagd om deze serie zes jaargangen lang spannend en interessant te maken door geregeld nieuwe maar logische verhaallijnen op te starten die de serie extra pit gaven. Ze kregen ook de kans om hun kindje op een passende wijze af te sluiten in het zesde en laatste seizoen en daar maakten ze dankbaar gebruik van.

Grimm zal de geschiedenis ingaan als een van de betere fantasy-horror reeksen uit de 21° eeuw dankzij de goed uitgedachte scenario’s die geschreven werden maar ook dankzij de acteurs die dit perfect op beeld wisten over te brengen.
Volg Grimm
Vorige aflevering
The End
The End
06x13
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5