Gangs of London

8.4 / 10
59 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Gangs of London - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 22 juni 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Gangs of London - Seizoen 1

Een man bungelt ondersteboven aan een hoog gebouw. Een andere man stelt hem vragen. De bungelende man weet het niet, hij smeekt voor zijn leven. Hij wordt overgoten met benzine. De andere man gooit een brandende lucifer over hem heen. De rest is geschiedenis. Welkom bij Gangs of London, het nieuwe samenwerkingsproject tussen filmmaker Gareth Evans (bekend van de filmserie The Raid) en de zenders Sky Atlantic en Cinemax.

Finn Wallace (Colm Meaney, Star Trek: The Next Generation) is de absolute koning van de Londense onderwereld. Hij heeft alle criminele bendes die actief zijn in de Britse hoofdstad – Albanezen, Koerden, Pakistanen, en zelfs een groep woonwagenkampbewoners uit Wales – achter zich gekregen en geen enkele drugsdeal, moord of afpersing gebeurt zonder zijn medeweten. Totdat hij wordt doodgeschoten. Zijn zoon Sean (Joe Cole, Peaky Blinders) wil wraak. Hij probeert erachter te komen wie deze moord op zijn geweten heeft. Maar tegelijkertijd loopt zijn positie in het wereldje gevaar omdat alle andere misdadigers ook op de lege troon van Wallace senior azen.

Gangs of London overtreft zichzelf elke aflevering opnieuw met meedogenloze en nietsontziende actie.

Met de eerste scène werd meteen duidelijk dat het menens is. Gangs of London is meedogenloos en nietsontziend. The Raid werd geprezen om haar snoeiharde geweld en prachtige gevechtschoreografie. Hier doet Evans het nog even dunnetjes over. Alles ziet er gelikt uit met lange shots, unieke camerahoeken, het geluid van brekende botten en kogels die je om de oren vliegen, Gangs of London windt er geen doekjes om. En net wanneer je denkt dat ze het toppunt bereikt hebben, gaan ze daar de volgende aflevering gewoon nog even dik overheen. Het hoogtepunt is wat mij betreft de vijfde aflevering, wat in feite één lange aaneenschakeling van intense scènes is.

Het verhaal en de cast zijn niet van topkwaliteit, maar daar ligt de focus ook niet.

Het acteerwerk en de verhaallijn zijn aardig, maar springen nergens echt uit. Michelle Fairley (Game of Thrones) is sterk als Finns weduwe en ook Lucian Msamati (Taboo) doet het goed als Finns voormalige rechterhand. Voor de rest is de cast niet heel uitzonderlijk. Dat geldt vooral voor protagonisten Joe Cole en Sope Dirisu (The Halcyon). Ze doen het aardig, maar meer dan dat is het ook niet. De verhaallijn is niet per se hoogstaand en waterdicht. Alles is compleet over de top, vliegt geregeld uit de bocht en is niet altijd even consistent. Begrijp me echter niet verkeerd; ik heb hier intens van zitten genieten. Evans weet precies waar de prioriteiten in zijn serie moeten liggen en die zijn hier niet een geloofwaardig verhaal of Emmy-waardig acteerwerk. Wel zijn dat nagelbijtende spanning en een en al schermgeweld.

Gangs of London is een keiharde serie die zich volledig focust intens op geweld en de kunst om deze zo goed mogelijk op het scherm vast te leggen. Dit is dan ook zeker niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag. Maar, kun je gewelddadige gangsterseries als Peaky Blinders waarderen, dan zal je hier ook van genieten. Er zijn gesprekken gaande over een eventueel tweede seizoen en het einde geeft interessante openingen hiervoor. Ik ben benieuwd hoe ze hiermee zouden willen gaan en kijk er sowieso naar uit.
Volg Gangs of London
Vorige aflevering
Episode 9
Episode 9
01x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7