Frikjent

7.8 / 10
40 min
Misdaad, Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Frikjent - Seizoen 2 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 maart 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Frikjent - Seizoen 2 (DVD)

In het tweede seizoen van de Noorse serie Frikjent, bij ons vooral bekend onder de naam Acquitted gaat de zoektocht naar de moordenaar van Karine, de jeugdliefde van Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch,Halvbroren) verder. Aan het eind van de eerste reeks legde haar vader William (Ingar Helge Gimle,Vikingane) aan zijn vrouw Eva (Lena Endre, Wallander) en Aksel enkele bekentenissen af waaruit beiden concludeerden dat hij zijn dochter zelf vermoord had. William pleegt daarop zelfmoord en dan denk je dat de kous af is.

Niets van dit alles. William blijkt niet de beste schutter te zijn en overleeft zijn zelfmoordpoging. Sterker nog, na een korte periode is hij, ondanks zijn zware verwondingen, vrij vlug opnieuw bij bewustzijn. Aanvankelijk veinst hij geheugenverlies, maar na enkele dagen besluit hij toch een verklaring af te leggen aan de politie. Hierin ontkent hij de moord op Karine en wordt hij in die bewering plots wel ondersteund door zijn vrouw.

Naar aanleiding van de aanvankelijke verklaringen van Eva en Aksel wordt procureur Amina Sahir (Amrita Acharia, Game Of Thrones) naar het stadje gestuurd om de zaak verder te onderzoeken. Daar William de moord echter ontkent, komt Aksel ook bij haar weer in het vizier. Aksel is niet opgetogen door de ommekeer bij William en Eva en gaat zelf op onderzoek uit omdat hij er rotsvast van overtuigd is dat William de moordenaar is van Karine.

Ondertussen gaan ook de andere beslommeringen van het stadje verder. Solar wordt gesloten en zowat de hele gemeenschap dreigt werkeloos te worden. Aksel’s vriendin, Tonje Sandvik (Synnøve Macody Lund, Black Widows) komt echter met een nieuw prototype aandraven waarmee de fabriek opnieuw opgestart zou kunnen worden. Ze vraagt Aksel om hulp om het idee bij de andere bewoners aan te kaarten.

Meer gaan we niet verklappen over dit tweede seizoen, dat ondanks de bedenkelijke start, op hetzelfde niveau geplaatst mag worden als zijn voorganger. De belangrijkste personages zijn goed uitgewerkt en de makers slagen er in de kijker nieuwsgierig te houden. Nieuwkomer Amina Sahir fleurt het geheel nog wat op door haar ravissante verschijning en haar sterke prestatie als procureur. De dvd zelf heeft buiten de acht afleveringen niets extra te bieden maar voor de fans van Scandinavische crimi’s zal dat weinig problemen opleveren omdat niet al deze reeksen terecht komen op de modale zenders.
Volg Frikjent
Vorige aflevering
The Murderer
The Murderer
02x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5

Barkskins - Seizoen 1

7.5

All Creatures Great and Small (2020) - Seizoen 1

8

Traces - Seizoen 1 (DVD)

8

NCIS: Los Angeles - Seizoen 10 (DVD)

7