Flikken

8.3 / 10
50 min
Politie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vlaamse Flikken te zien op Videoland

Videoland maakt alle tien seizoenen van Vlaamse serie Flikken beschikbaar. Het gaat om 127 afleveringen.

In 1999 werd op de VRT de eerste aflevering uitgezonden van een politieserie waarin de Gentse politie centraal stond. Met de vrij banale titel Flikken werd de Vlaamse kijker getrakteerd op een wekelijkse portie politiewerk waarin zowel inspecteurs Zwaantjes (gemotoriseerde politie) als wijkagenten aan bod kwamen.Het succes was overdonderend, zodat de serie maar liefst tien seizoenen de televisieschermen mocht teisteren. Daarnaast werd de serie gedragen door heel wat bekende Vlaamse acteurs en actrices. Ook in Nederland werd de serie een succes zodat de VRT in 2004 zelfs met Boudewijn de Groot, een Nederlands icoon, lieten opdraven in de serie.

Nederland zelf was zo gecharmeerd dat ze in 2007 hun eigen Flikken derivaat op de markt brachten. Die serie speelde zich af in Maastricht en het duo Wolfs en Van Dongen zijn anno 2018 nog steeds paraat om de misdaad in en rond Maastricht te bestrijden.

Naar aanleiding van het blijvende succes van Flikken Maastricht kreeg begin 2016 ook de stad Rotterdam zijn eigen Flikken serie (Flikken Rotterdam) waarvan we heel binnenkort het derde seizoen op de buis mogen verwachten.

Tot die tijd kunnen de kijkers van Videoland zich alvast opwarmen aan de 127 afleveringen van de Vlaamse moederkloek van deze serie.
Vorige aflevering
Jeugdzorgen (2)
Jeugdzorgen (2)
10x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst