Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Flikken Rotterdam - Seizoen 4" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 25 december 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Flikken Rotterdam - Seizoen 4

Na een aarzelend eerste seizoen is Flikken Rotterdam de voorbije seizoenen uitgegroeid tot een evenwaardig equivalent van zijn broertje of zusje, zoals u wil, uit Maastricht. Meer nog, seizoen vier overtreft zonder probleem de laatste seizoenen van Flikken Maastricht die ik gezien heb. Ik wil hierbij wel aan toevoegen dat we in Vlaanderen pas toe zijn aan seizoen twaalf en dus twee seizoenen achterliggen.

Aan het eind van seizoen drie werden al enkele haakjes uitgegooid die nu een seizoen verder uitgespit worden. Aanvankelijk heb je dat als kijker niet direct in de smiezen maar na een tijdje zal bij de mensen die Flikken Rotterdam gevolgd hebben, de eurocent wel gevallen zijn. Voor de lezers die dit vierde seizoen nog niet achter de kiezen hebben en zich het einde van seizoen drie nog herinneren, zal het vervolg van dit relaas jammer genoeg, maar noodzakelijk, een tipje van de sluier oplichten.

Het Rotterdamse team wordt, naast de doordeweekse zaken, in dit vierde seizoen geteisterd door enkele religieuze fanaten. Het hele seizoen is het team op zoek naar een stel terroristen zonder dat ze weten dat een, voor hen ex-, collega undercover aan het werk is bij een verdachte religieuze gemeenschap.

Flikken Rotterdam
© AVROTROS


Dit zorgt voor heel wat actie en spanning op allerlei fronten. Ook achter de schermen worden er namelijk spelletjes gespeeld bij het gerechtelijke apparaat van Rotterdam. Wanneer de Rotterdamse speurders dan ook nog te weten komen dat hun ex-collega undercover is gegaan in plaats van dat ze ontslag heeft genomen, vallen er links en rechts harde woorden.

Uiteindelijk zal het volledige Rotterdamse politieapparaat samen moeten werken om de op handen zijnde aanslag te voorkomen, de verdachten op te pakken en hun collega te redden.
Algemeen bekeken is Flikken Rotterdam uitgegroeid naar een volwassener versie van de Limburgse collega’s.

Flikken Rotterdam is een pak rauwer, iets wat al van bij het eerste seizoen duidelijk was, maar er toen niet echt uitkwam. De personages zijn ook minder glad gestreken dan die van Flikken Maastricht. Flikken Rotterdam draagt in principe alleen nog de Flikken naam met zich mee en volgt meer en meer zijn eigen richting. En dat is maar goed ook, want op een kopie zit niemand te wachten.
Volg Flikken Rotterdam
Vorige aflevering
Judas
Judas
07x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Flikken Rotterdam