Ennemi public

7.9 / 10
50 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "Ennemi Public - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 22 maart 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Ennemi Public - Seizoen 1

Ennemi Public is een tv-serie uit Franstalig België die nauw aansluit bij de norm die de voorbije jaren gecreëerd werd voor crimi’s. Wie fan is van zowel de Scandinavische als de Franse crimi’s van de voorbije jaren zal met Ennemi Public zeker een reeks terugvinden die het beste herbergt van wat beide landen de laatste jaren afleverden.

Wanneer kindermoordenaar Guy Béranger (Angelo Bison, Camping Cosmos) na twintig jaar wordt vrijgelaten en zijn intrek neemt in de abdij van het dorpje Vielsart zijn de poppen aan het dansen. Het hele dorp is in rep en roer omdat Béranger opgevangen zal worden door de broeders van de abdij. Ook in de abdij zelf heerst er bij enkele geestelijken heel wat scepticisme over de komst van Béranger.

In het kielzog van Béranger wordt inspecteur Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud, Je Suis Un Soldat)) naar Vielsart gestuurd om een oogje in het zeil te houden. Zowel de abdij als Béranger kregen na het nieuws dat de man in Vielsart zou komen wonen bedreigingen en de taak van Chloé is om Béranger te beschermen.

Kort na de aankomst van Béranger verdwijnt er een meisje uit het dorp. Het kind wordt dood teruggevonden in een kapel. Verdachte nummer één is natuurlijk Béranger zelf. De psychopaat is echter niet uit het klooster weggeweest en kan dus de moordenaar niet zijn.

© RTBF


Het eerste onderzoek situeert zich echter in de omgeving van de kindermoordenaar. De verdachte die in het vizier komt is een fan van de man. Chloé vraagt Béranger haar te helpen om de mogelijke dader te ontmaskeren maar de confrontatie tussen Béranger en de verdachte loopt faliekant af.

Niet veel later verdwijnt er opnieuw een kind uit het dorp dat eveneens dood teruggevonden wordt. Enkele dorpelingen willen het recht in eigen handen nemen en gaan op zoek naar Béranger.

Ondertussen probeert Béranger zijn leven terug op te bouwen in het klooster. De abt zet hem aan het werk in de werkplaats waar hij een auto aan de praat moet proberen te krijgen. Iets waar Guy zich met volle overgave voor inzet.

© RTBF


Eén van de dorpelingen, Patrick Stassart (Philippe Jeusette, L'enfant) is absoluut niet opgezet met de komst van de moordenaar naar het dorp. Hij is volop investeerders aan het zoeken om de brouwerij van de abdij opnieuw te kunnen opstarten. De komst van Béranger zorgt ervoor dat de investeerders één voor één afhaken. Daarnaast zit de man ook nog met een zoontje dat ongeneeslijk ziek is.
Patricks broer Lucas (Clément Manuel, Falco) zit in het klooster en is de begeleider van Béranger. Dat zorgt voor extra spanning tussen de twee broers die uiteindelijk recht tegenover elkaar komen te staan.

De makers zijn er in geslaagd om de dader van de moorden tot op het laatste moment te verbergen.Inspecteur Chloé draagt, zoals dat in de moderne crimi mode is, een duister verleden met zich mee. Haar zusje is jaren geleden verdwenen terwijl ze samen aan het spelen waren. Chloé voelt zich verantwoordelijk voor wat er toen gebeurd is en dat verleden heeft ook effect op haar politiewerk.

Hoe het allemaal uitdraait zul je zelf moeten ontdekken. De makers zijn er in geslaagd om de dader van de moorden tot op het laatste moment te verbergen. Dit allemaal in tien spannende afleveringen die je het liefst zou binge watchen, gewoon omdat de spanning doorheen de hele reeks te snijden is.

Ennemi Public krijg in ieder geval een vervolg en aan het eind van het eerste seizoen krijg je alvast een scoop over wat je kunt verwachten van dat tweede seizoen.
Volg Ennemi public
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Olga2000
22 mrt 2017 09:05 -
Als je op VRT.be een flut account maakt, kan je reeks nog tot 3 april 2017 bekijken.
Ik ben met review volledig mee eens. Meesterlijke serie. Ik kon tot laatste niet raden wie de moordenaar was. Je weet op zich dat je steeds op verkeerde been wordt gezet, maar het lukt niet om de redenen van de moordenaar te achterhalen.
Reageer

Nieuwste recensies

The Liberator - Seizoen 1

7

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

7.5

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5