Dragon Ball Z

8.4 / 10
25 min
Anime
Volg deze serie
9seizoenen/291afleveringen/1989 - 2011 
NetwerkFuji TV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min19892011 (Beëindigd)
Genres:Anime
Netwerk:Fuji TV
Dragon Ball Z is een Japanse animeserie van de zender Fuji TV. De serie ging in première op 26 april 1989.

Dragon Ball Z gaat over Son Goku en zijn vrienden (de Z-Warriors) die de aarde en andere, fictionele planeten moeten beschermen tegen verschillende schurken die een planeet willen veroveren of vernietigen. Terwijl de originele anime Dragon Ball (een paar dagen/weken voor uitzending in Nederland teruggetrokken uit het schema wegens seksueel getinte scènes) alleen gaat over Goku als kind en jong-volwassene en de zoektocht naar de dragonballs, gaat Dragon Ball Z naast de avonturen van Goku ook over zijn afkomst en zijn eerste opgroeiende zoon Gohan. Hiernaast wordt er ook aandacht besteed aan de rivalen van Goku, namelijk Piccolo, die van slecht later goed wordt, en Vegeta, die van slecht naar redelijk neutraal gaat. Dragon Ball Z bevat ook meer drama dan Dragon Ball en heeft een wat serieuzere toon.

Een kenmerk van de serie is dat alle personages zogenaamde 'power level' hebben, uitgedrukt in een getal. Ze gaan in de serie gevechten met elkaar aan (regelmatig wordt zo'n gevecht zelfs gespreid over meerdere afleveringen) waarbij het 'power level' beslissend blijkt. Op allerlei manieren blijkt het echter mogelijk om iemands power level te doen toenemen. Gedurende de serie vindt er dan ook een ware power level-inflatie plaats.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 39
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 35
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 33
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 32
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 26
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 29
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 25
Seizoen 7
Seizoen 8
0 / 34
Seizoen 8
Seizoen 9
0 / 38
Seizoen 9

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Dragon Ball Z.

Populaire reacties (6)

avatar anonymous
-
19 maa 2014
Deze serie met plezier gevolgd. Zou het leuk vinden als netflix deze zou gaan aanbieden. Lijkt me leuk dit nog een keer te zien.
avatar anonymous
-
4 Mei 2020
Best serie ever❤️

Vergelijkbare series

Dragon Ball GT
22 stemmen
Dragon Ball
18 stemmen
Dragon Ball Kai
17 stemmen
Bleach
6 stemmen
Dragon Ball Z