Dragon Ball

8.3 / 10
30 min
Anime
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.3 / 10
6seizoenen/153afleveringen/1986 - 1989 
NetwerkFuji TV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:30 min19861989 (Beëindigd)
Genres:Anime
Netwerk:Fuji TV
Dragon Ball is een Japanse animeserie van de zender Fuji TV. De serie ging in première op 26 februari 1986.

Het verhaal van Dragon Ball volgt het leven van Son Goku vanaf zijn avonturen als kind tot en met de tijd dat hij op middelbare leeftijd is. Goku is een erg sterke jongen met een apenstaart. Hij gaat samen met een tienermeisje genaamd Bulma op reis om de Dragon Balls te vinden. Gedurende zijn leven maakt hij vele gevechten mee. Hij redt de wereld van de demon Piccolo en groeit uiteindelijk uit tot de sterkste martial artist van het gehele universum. Hij staat hierin niet alleen, de manga bevat een grote verzameling aan martial art helden en schurken die de conflicten veroorzaken waar het verhaal op drijft.

Als een jonge volwassene ontmoet Goku zijn oudere broer Raditz, die hem vertelt dat hij van het buitenaardse ras Saiyan is. De Saiyans hebben Goku naar de Aarde gestuurd om het te veroveren, maar hij verloor zijn geheugen na een zware val op het hoofd en voelt zich vanaf dan ook een mens. Om de aarde te beschermen tegen de Saiyans, werkt Goku samen met zijn voormalige vijand Piccolo, en weigert Raditz te helpen zijn missie voort te zetten. Hierdoor krijgt hij andere vijanden, zoals Vegeta, de prins van de Saiyans. Vegeta wordt later zijn rivaal, en zijn bondgenoot. Later komt hij tegenover Frieza te staan, de galactische tiran die verantwoordelijk is voor de vernietiging van de Saiyans. Door Frieza's wrede daden transformeert Goku in een legendarische Super Saiyan. Goku verslaat Frieza, en heeft het universum opnieuw gered. Later worden de Z-Warriors aangevallen door de Androids, die gemaakt zijn door Dr. Gero, een geleerde die wraak wilt nemen op Goku voor het vernietigen van zijn Red Ribbon bende. Twee androids worden geabsorbeerd door een genetisch kwaadaardige levensvorm genaamd Cell. Cell is van plan de aarde vernietigen, maar hij wordt uiteindelijk verslagen door Goku's zoon, Son Gohan. Zeven jaar later wordt Goku in een nieuwe strijd gedreven om het heelal te beschermen tegen een magische monster genaamd Majin Buu. Hierna wordt Goku de leermeester van Uub, de menselijke reïncarnatie van de kwade Buu. Hij zal Goku's opvolger worden.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 15
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 40
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 33
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 31
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 21
Seizoen 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Dragon Ball.

Populaire reacties (4)

avatar rickii
7
3 jun 2015
Fantastisch. Goku!!
avatar bassie86
9
18 jan 2012
Yeeaah dat is lang geleden toen nog op Cartoon Network waren alleen maar Dragonball Z!! tot ben ik lang opzoeken naar eindelijk gevonden en zelf ondertitels engels naar nederland vertalen nu ben ik net begonnen met 1e aflevering DB tot 3e aflevering!!! ik vind wel DB meer humeurig dan DBZ

Vergelijkbare series

Dragon Ball